Dragnea, despre refuzul lui Iohannis de a numi miniştrii: Decizia noastră e să mai aşteptăm puţin/ Ce spune despre o plângere de înaltă trădare împotriva şefului statului

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că partidul mai aşteaptă puţin în ceea ce priveşte amânarea numirii de către preşedintele Iohannis a doi miniştri, afirmând că şeful statului ar trebui să spună şi de ce refuză numirile de ambasadori.

851 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre refuzul lui Iohannis de a numi miniştrii: Decizia noastră e să mai aşteptăm puţin/  Ce spune despre o plângere de înaltă trădare împotriva şefului statului

Dragnea, despre refuzul lui Iohannis de a numi miniştrii: Decizia noastră e să mai aşteptăm puţin

"Decizia noastră e să mai aşteptăm puţin să vedem dacă dl Klaus Werner Iohannis ne spune ceva. Poate ne spune şi de ce blochează numirea unor ambasadori. Eu nu ştiu cum s-a simţit primindu-l pe ambasadorului Israelului, noi neavând ambasador de 2 ani. Ne-am făcut de râs. Să vină să spună nu îl vereau pe dl Chiş. E nebărbierit. Deci aşteptăm să vedem ce ne spune şi vom discuta în coaliţie, cu premierul să vedem care e cea mai bună cale de urmat şi o vom urma", a declarat Liviu Dragnea.

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis, pe 21 ianuarie, o nouă scrisoare lui Klaus Iohannis în care îi cere să-i numească la Dezvoltare şi Transporturi pe Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici, afirmând că ea beneficiază de dreptul exclusiv de apreciere şi de alegere a persoanelor propuse a face parte din guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, anterior, premierului Viorica Dăncilă o scrisoare în care explică de ce a refuzat numirile, precizând că documentaţia care însoţeşte propunerile de numire a Olguţei Vasilescu şi Mircea Drăghici la Dezvoltare şi Transporturi este incompletă.

Şeful statului susţine că documentaţia e incompletă, certificatul de cazier judiciar fiind singurul document care atestă situaţia judiciară a unei persoane.

În acest context, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu a anunţat că va sesiza CCR această situaţie.

Dragnea, despre OUG pe Justiţie: Eu nu vreau să vorbesc despre himere

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat duminică, legat de o posibilă ordonanţă pe justiţie anunţată de Tudorel Toader, că refuză să discute despre himere şi va face comentarii când va vedea textul ce ar urma să repare nedreptăţile din justiţie.

"Eu nu vreau să vorbesc despre himere. Când o să văd un text care să conţină ce s-a discutat (...) şi repară marile nedreptăţi petrecute în justiţie. Până atunci nu o să comentez", a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat cât mai aşteaptă după ministrul Tudorel Toader, Dragnea a răspuns: "o să citez un al prieten de al meu – Altă întrebare".

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, luni seară, că încă nu i-a propus premierului Viorica Dăncilă un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de completuri nelegal constituite, dar că o va face, probabil "în termen scurt".

La rândul ei, Viorica Dăncilă a declarat că faptul că Guvernul vrea să emită OUG pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite nu împiedică deloc lupta împotriva corupţiei.

Dragnea, întrebat dacă susţine plângere de înaltă trădare împotriva lui Iohannis: Categoric da

Liviu Dragnea a declarat, duminică la Parlament, că susţine în continuare formularea unei plângeri pentru înaltă trădare împotriva şefului statului Klaus Iohannis, anunţată de liderul PSD la finalul anului trecut.

„Categoric da (susţin demersul - n.r.). Dacă am spus că o susţin”, a afirmat Liviu Dragnea, la finalul şedinţei grupului deputaţilor PSD de la Parlament.

În decembrie 2018, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, anunţa că le-a cerut deputaţilor Mircea Drăghici şi Florin Iordache, cu sprijinul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să depună plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis, act premergător suspendării din funcţie a preşedintelui.

În replică, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că plângerea de înaltă trădare anunţată de Liviu Dragnea este ”o fantezie a pesediştilor”, un demers politicianist care este sortit eşecului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici