Dragnea, despre relaţia cu Iliescu: E decizia sa dacă rămâne sau nu activ în partid

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că a contat pentru el susţinerea primită de la Ion Iliescu în şedinţa CExN, adăugând că i se pare greşită ideea de "a respinge orice legătură cu trecutul" în partid, deşi este decizia lui Iliescu dacă rămâne sau nu activ în PSD.

133 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre relaţia cu Iliescu: E decizia sa dacă rămâne sau nu activ în partid

Ion Iliescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Asta e decizia dumnealui, dacă rămâne activ sau nu în partid. Problema se pune altfel, şi despre Ion Iliescu, şi despre Adrian Năstase. Mircea Geoană nu mai e în partid. Dacă ar fi fost în partid, aş fi spus şi despre el. Şi despre Victor Ponta, care nu mai este preşedintele PSD. De la fiecare generaţie trebuie să duci la următoarea generaţie o anumită experienţă. (...) Ideea de a respinge orice legătură cu trecutul mie mi se pare greşită", a spus, la Digi24, Liviu Dragnea, despre implicarea fostului preşedinte Ion Iliescu în partid.

În privinţa susţinerii lui Iliescu din timpul Comitetului Executiv al PSD, în urma căruia Liviu Dragnea a devenit lider interimar al partidului, acesta a spus că orice vot a fost important, însă nu şi determinant.

"Nu vreau să se supere domnul preşedinte Ion Iliescu. Niciun discurs de la acea şedinţă nu putea întoarce votul într-o parte sau alta. Nu exista, pentru că nu era o stare emoţională. A fost un vot raţional. (...) Votul domnului Iliescu a contat. Orice vot a contat. Pentru mine a contat şi poziţia, şi susţinerea domnului preşedinte Ion Iliescu, dar nici discursul lui Victor Ponta, care a spus că o susţine pe Rovana Plumb, nu a întors nimic", a explicat Dragnea.

Liderul interimar al PSD a mai spus că pregăteşte o serie de propuneri pentru reîmprospătarea partidului, dar şi pentru reorganizarea filialei de tineret a PSD. "Mâine (joi - n.r.) o să prezint un plan minimal de acţiune şi de organizare, dar şi politice, pe care să le transmit tuturor colegilor mei din partid. (...) În PSD trebuie să construim o nouă generaţie de lideri. Generaţia de lideri tineri a lui Victor Ponta a ocupat, a urcat deja în generaţia mare, în conducerea partidului, preşedinte, premier, miniştri, vicepreşedinţi. În urma lui Victor Ponta şi a generaţiei lui a rămas doar Mihai Sturzu. Nu este suficient", a arătat Dragnea.

Preşedintele interimar al PSD a menţionat că vrea să propună ca TSD să decidă singur cum se va organiza şi dacă vrea să fie "oglinda mai tânără, dar aproape fidelă" a organizaţiei mari sau vrea să o ia pe altă cale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici