Dragnea: Îl respect foarte mult pe Meleşcanu, dar în politica externă trebuie să fie mai vioi

Liviu Dragnea a declarat că a cerut ca ministrul de Externe Teodor Meleşcanu să ceară ambasadorilor prezentarea unei analize care să cuantifice rezultatele muncii lor din punctul de vedere al avantajelor pentru statul român, analiză pe care nu a primit-o nici până în prezent.

275 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Îl respect foarte mult pe Meleşcanu, dar în politica externă trebuie să fie mai vioi

Dragnea: Îl respect foarte mult pe Meleşcanu, dar în politica externă trebuie să fie mai vioi

„Ambasadorii noştri trebuie să aibă şi ei acolo totuşi un mandat. Un an de zile cam tu ce ai făcut pentru România, în afară că îi aranjezi lui Iohannis nişte vizite, să viziteze nişte ruine din Italia. Eu la Congres am cerut asta public domnului Meleşcanu. Să ceară ambasadorilor sau să prezinte o analiză a cuantificării rezultatelor muncii ambasadorilor din punct de vedere economic sau din punct de vedere al unui avantaj pentru statul român. Nu am primit-o. Nu eu trebuia să primesc. Să primim noi în coaliţie şi pe urmă doamna prim-ministru. Nimic. Deci nu există. Ataşaţii comerciali. La fel ar trebui. Dl Maior ar fi foarte interesant să vedem”, a afirmat Liviu Dragnea, joi seară la Antena 3.

Întrebat dacă acesta nu ar putea fi considerat de opinia publică un atac la adresa ministrului de Externe, preşedintele PSD a replicat: „Doamne fereşte nu, dar nu suntem pe persoană fizică, nici Opoziţie. Mâine nu o să mai fim în funcţie şi ne întâlnim şi noi la un suc, la magazin. Vine şi dl Meleşcanu şi dl Tăriceanu. Domnule, ce am făcut noi? Nu am făcut nimic. În domeniul acesta vreau să spun. Minciuna aceasta, aberaţia asta a lui Iohannis că el deţine monopolul pe politică externă, este o chestiune profund neconstituţională. Constituţia şi legislaţia sunt foarte clare”.

Acesta a adăugat că şi-ar dori ca Teodor Meleşcanu să fie mai vioi şi să nu rămâna cantonat în vechile cutume referitoare la politica externă, mai ales în contextul în care are în şeful statului Klaus Iohannis un partenet care nu comunică şi nu acţionează.

„Cam acesta este stilul lui Iohannis. De blocaj. În rest, ţipă, pârăşte la Bruxelles, îndeamnă lumea să iasă în stradă. Astea sunt chestiuni foarte serioase. Lumea se reaşează. Iohannis se joacă cu lopăţica şi găletuşa în politica externă. Eu îl respect foarte mult pe dl Meleşcanu, dar cred că aici trebuie să fie mai vioi. Nu mai stai în cutumele alea care deja sunt învechite când au un partener care nu comunică, nu grăieşte, nu acţionează. Dvs ştiţi ce face dl Iohannis pe la Consiliile Europene? Nimic. Nu ştim nimic”, a conchis Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici