Dragnea, ironic, după ce preşedintele a vorbit despre demisiile celor doi miniştri anchetaţi de DNA: Iohannis a venit supărat din vacanţă şi ne-a certat pe toţi/ Reacţia preşedinţiei: Este o glumă?

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a evitat, miercuri, să comenteze declaraţiile şefului statului, Klaus Iohannis, referitoare la atitudinea PSD faţă de Justiţie, el arătând că Iohannis a vorbit "destul" şi că a venit "supărat" din vacanţă şi "ne-a certat pe toţi". UPDATE: Cererea DNA în cazul ministrului Rovana Plumb a ajuns la Camera Deputaţilor-surse.

1820 afișări
Imaginea articolului Dragnea, ironic, după ce preşedintele a vorbit despre demisiile celor doi miniştri anchetaţi de DNA: Iohannis a venit supărat din vacanţă şi ne-a certat pe toţi/ Reacţia preşedinţiei: Este o glumă?

Dragnea: Iohannis a venit supărat din vacanţă şi ne-a certat pe toţi

"Nu vorbesc. A vorbit preşedintele (Klaus Iohannis, n.r.) destul. Şi aşa a venit supărat din vacanţă şi ne-a certat pe toţi", a spus Dragnea, la ieşirea din sala de plen a Camerei Deputaţilor, el evitând să facă declaraţii suplimentare.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb ar fi trebuit să demisioneze din funcţiile ministeriale deţinute, aceasta fiind ”varianta optimală”, şi a exprimat regretul că PSD ”face scut” în jurul celor două.

”Cred că vă amintiţi de poziţiile mele pe care le-am avut în ocazii similare şi, din nefericire, au fost câteva astfel de ocazii. Eu vreau să cred că România este o ţară care întăreşte statul de drept, iar într-un stat de drept, persoane urmărite penal, judecate penal şi condamnate penal, nu trebuie să fie în conducerea statului. Da, doamnele ministru trebuiau, în varianta optimală, să demisioneze. A doua variantă democratică, trebuiau să fie retrase. Faptul că PSD face scut în jurul doamnelor ministru nu este de bun augur”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Dobrovolschi, despre afirmaţia lui Dragnea la adresa lui Iohannis: E o glumă?

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale Mădălina Dobrovolschi a declarat, miercuri, răspunzând unei întrebări legate de o afirmaţie a liderului PSD Liviu Dragnea, că reprezentarea României la ONU de către preşedintele Klaus Iohannis nu este ”o vacanţă”.

”E o glumă sau este o ironie bazată pe un neadevăr? Pentru că, aş face aşa, un mic comentariu, dacă reprezentarea României la ONU şi întâlniri cu lideri de stat, între care cu preşedintele Statelor Unite ale Americii, reprezintă a merge în vacanţă, atunci chiar nu am alt comentariu din acest punct de vedere”, a răspuns purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale Mădălina Dobrovolschi.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a evitat, miercuri, să comenteze declaraţiile şefului statului, Klaus Iohannis, referitoare la atitudinea PSD faţă de Justiţie, el arătând că Iohannis a vorbit "destul" şi că a venit "supărat" din vacanţă şi "ne-a certat pe toţi".

În perioada 18-23 septembrie preşedintele Klaus Iohannis a participat la Adunarea Generală ONU, care s-a desfăşurat la New York.

Cererea DNA în cazul ministrului Rovana Plumb a ajuns la Camera Deputaţilor-surse

Cererea DNA în cazul ministrului Rovana Plumb a ajuns, miercuri, la Camera Deputaţilor, Biroul Permament urmând să se reunească pentru a lua act de solicitarea justiţiei şi pentru a o transmite Comisiei juridice, au declarat surse pentru MEDIAFAX.

Potrivit Regulamentului, după ce este primită, cererea este discutată Biroul Permanent şi, ulterior, trimisă Comisiei juridice pentru a întocmi un raport, care va fi supus votului plenului.

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaţilor în cazul cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârşirea complicităţii la abuz în serviciu, în dosarul în care este vizat şi vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea CJ Teleorman.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici