Dragnea, la inaugurarea noului spital din Craiova, ironii despre dosarul Olguţei Vasilescu: Sper să rămână în picioare

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a făcut, miercuri, la inaugurarea unui spital din Craiova, aluzii la dosarul ”Faţada” al Olguţei Vasilescu. ”Sper să rămână în picioare, să nu fie şi el atacat cu ceva”, a spus Dragnea despre constructorul spitalului.

2492 afișări
Imaginea articolului Dragnea, la inaugurarea noului spital din Craiova, ironii despre dosarul Olguţei Vasilescu: Sper să rămână în picioare

Dragnea, la inaugurarea noului spital din Craiova, ironii despre dosarul Olguţei Vasilescu: Sper să rămână în picioare

Liviu Dragnea a felicitat firma de construcţii care a finalizat noul corp de clădire, construit pe un schelet abandonat în curtea Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş”.

Preşedintele PSD nu a ratat ocazia să facă trimiteri ironice către dosarul instrumentat de procurorii DNA în care este implicată Lia Olguţa Vasilescu, fost primar al Craiovei, şi societatea de construcţii care a construit spitalul.

”Eu am colindat mult prin ţară, de-a lungul anilor, şi este un spital cum rar vezi. Este foarte bine executat, felicit constructorul, nu ştiu cine a construit, înţeleg că acelaşi constructor care a lucrat şi în centrul vechi. Sper să rămână în picioare, să nu fie şi el atacat cu ceva”, a spus Liviu Dragnea.

Autorităţile locale au alocat pentru ambulatoriul Spitalului Municipal ”Filantropia” 33 de milioane de lei, aici urmând să se mute patru dintre secţiile spitalului.

”Când m-a adus Olguţa prima dată aici, era un schelet vechi dinainte de Revoluţie. Era o dorinţă foarte mare din partea locuitorilor din Craiova să se facă spitale. Am fost şi în alte câteva locuri atunci. Atunci i-am spus Olguţei să aibă curaj că va fi sprijinită şi pentru acest spital şi, dacă ea reuşeşte că găsească resurse financiare în bugetul local pentru construcţie, sigur Guvernul va găsi resurse pentru dotare şi aparatură medicală şi aşa s-a întâmplat. Am vorbit atunci şi despre spitalul regional. Am anunţat că se va face şi cu toate discuţiile şi cu toate piedicile din ultimul an, se va face”, a declarat Dragnea, după ce a vizitat investiţia.

Liviu Dragnea şi-a exprimat speranţa că noua unitate medicală va fi dotată şi cu un computer tomograf, prin implicarea Ministerului Sănătăţii.

”Construcţia este de o calitate foarte bună, dotările foarte bune şi este un concept foarte bun. Există un nivel de confort destul de ridicat pentru pacienţi, sunt trei secţii de medicală aici, plus fizioterapie, am văzut şi această zonă foarte modernă. Este foarte curat, am întrebat şi despre hrană, este un sistem foarte bun. Spunea doamna manager că îşi doreşte şi este firesc să-şi dorească şi un computer tomograf. Au spaţiu disponibil şi eu sper ca Ministerul Sănătăţii să fie pozitiv cu această solicitare pentru că chiar ar fi necesar un computer tomograf aici”, a afirmat Liviu Dragnea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a vorbit şi despre spitalul regional care, potrivit unui proiect, ar urma să fie construit pe centura ocolitoare a Craiovei.

”Despre spitalul regional vreau să spun că lucrurile se apropie de final. Din câte ştiu, ieri au fost aici reprezentanţi ai ministerelor Sănătăţii şi Apărării şi ai autorităţilor locale. Până la urmă s-a luat o decizie bună în ceea ce priveşte amplasamentul, este vorba despre o suprafaţă mai mare decât cele 9 hectare iniţiale, între 18 şi 23 de hectare. Locul este foarte bun, din punct de vedere al traficului, este pe centura Craiovei. Fiind un spital regional, era important ca accesul din celelalte judeţe să fie facil. Este exact punctul zero de unde va începe drumul expres Craiova-Piteşti, a afirmat Dragnea.

În dosarul ”Faţada”, denunţul împotriva fostului primar Lia Olguţa Vasilescu ar fi fost făcut de unul din patronii societăţii care a construit şi noul spital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici