Dragnea: Le-am cerut liberalilor să aibă patimă puţină, cu regiunile nu pleacă nimeni în mormânt

Ministrul Administraţiei şi Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, s-a întâlnit, luni, cu parlamentarii PNL pentru a discuta despre regionalizare, arătând că le-a cerut liberalilor "mai puţină patimă" deoarece "cu aceste regiuni nu pleacă nimeni în mormânt".

587 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Le-am cerut liberalilor să aibă patimă puţină, cu regiunile nu pleacă nimeni în mormânt

Liviu Dragnea (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Dragnea a precizat că "este prematur" să se vorbească de un număr de regiuni, menţionând că se aşteaptă terminarea analizei pe această temă.

"E prematur să vorbim de orice număr atât timp cât nu s-a finalizat analiza. Din analiză poate să iasă trei regiuni, poate să iasă 60 de regiuni, 14 regiuni. Eu le-am cerut tuturor cu mult drag şi cu foarte mult respect să fim răbdători şi să avem foarte puţină patimă, pentru că cu aceste regiuni nu pleacă nimeni în mormânt, nu le împărăţeşte nimeni. Este vorba să finalizăm un studiu care să dea pentru România un desen regional care să o ajute să se dezvolte echilibrat, iar oamenii să o ducă mai bine", a explicat Liviu Dragnea.

Dragnea a spus că el nu a pronunţat niciun număr şi că liberalii l-au întrebat despre numărul de regiuni. "Ne-au întrebat. Erau păreri despre 12, 16, 8 sau 7 (regiuni-n.r.). Am spus că numărul de regiuni va fi prezentat atunci când vom termina analiza la care lucrăm serios. Practic, într-o lună-două o să le punem pe masă şi Guvernului şi Parlamentului", a adăugat Liviu Dragnea.

El a mai spus că, în opinia sa, o conducere prin rotaţie a regiunilor s-ar putea să creeze instabilitate.

"Dacă vom realiza regiuni şi sper să înfiinţăm regiuni, vreau să înfiinţăm nişte structuri administrative care să aibă totuşi posibilitatea să se întărească şi să fie stabile. O conducere prin rotaţie, în opinia mea, s-ar putea să creeze instabilitate. Poate opinia mea este o opinie greşită şi vom vedea în perioada următoare care va fi soluţia", a menţionat Dragnea.

El a precizat că liberalii i-au pus întrebări referitoare la regionalizare şi majoritatea a fost mulţumită de răspunsurile oferite.

"Au fost întrebări legate de regionalizare, mi-a plăcut foarte mult discuţia, a arătat că sunt oameni interesaţi de procesul de regionalizare, se doreşte înfiinţarea regiunilor", a adăugat Liviu Dragnea. El a arătat că liberalii l-au întrebat şi despre programul de investiţii al ministerului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici