Dragnea: Nu am văzut îngrijorare când erau 3.000 de dosare deschise pentru magistraţi

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, referitor la protestele faţă de OUG 7, că i se par ciudate supărările generate de Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie iar aceste reacţii nu le-a văzut faţă de dosarele deschise magistraţilor în trecut.

230 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Nu am văzut îngrijorare când erau 3.000 de dosare deschise pentru magistraţi

Dragnea: Nu am văzut îngrijorare când erau 3.000 de dosare deschise pentru magistraţi

“Nu am văzut proteste, temeri, reacţii...mai nou am văzut din partea procurorului-şef DIICOT, nu ştiu dacă chiar dumnealui a scris aia sau doamna Hăineală...când erau 3.000 şi ceva de dosare deschise la magistraţi. Atunci nu am văzut îngrijorare. De ce este îngrijorare acum? Secţia asta nu e o invenţie. Raţiunea pentru care a fost înfiinţată şi pentru care s-a primit şi aviz de constituţionalitate chiar cu justificare din partea CCR a fost ca procurorul de şedinţă să nu facă parte tot din parchetul care poate ancheta judecătorii respectivi. Să nu ne facem că nu înţelegem. Dosare deschise din oficiu de la un anumit parchet puteau să pună presiune pe judecător când acelaşi parchet avea un dosar deschis pe numele judecătorului respectiv”, a spus Liviu Dragnea, luni, la Parlament.

Liderul PSD a mai afirmat că nu a văzut referiri în rapoartele MCV şi a Comisiei de la Veneţia referitor la dosarele care au pus presiune pe judecători înainte să existe Secţia specială.

„Dacă se va răspunde la această întrebare, foarte bine”, a mai spus Dragnea.

Întrebat dacă este îngrijorat de protestele, inclusiv a actorilor, care au avut loc duminică faţă de OUG 7, acesta a spus că nu le-a văzut.

„Sincer nu am văzut protestul de ieri (duminică-n.red.) deci nu pot să mă pronunţ. Eu ştiu că a fost o întâlnire între Guvern, CSM, UNJR şi au convenit eliminarea acelui articol care a provocat supărare”, a conchis Dragnea.

Mai multe persoane s-au aflat în Piaţa Victoriei, duminică seara, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de OUG 7 şi Secţia de anchetare a magistraţilor. Oamenii au spus că subiectele de pe agenda publică vizează doar deţinuţii şi justiţia, iar problemele importante sunt ignorate. După ce au scandat în Piaţă, aceştia au pornit în marş spre Ministerul Justiţiei pentru a cere demisia lui Tudorel Toader.

Şi actorii Teatrului Naţional Bucureşti au protestat, duminică seară, în faţa instituţiei. Între aceştia s-au numărat actorii Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Marius Manole şi Mihai Călin, care au cerut demisia lui Tudorel Toader şi abrogarea OUG 7.

În urma discuţiilor cu Guvernul, preşedintele CSM, Lia Savonea, a transmis, vineri, că a primit OUG modificată de la Ministerul Justiţiei, iar printre prevederi se numără abrogarea textului tranzitoriu privind delegările în funcţiile de conducere ale parchetelor. Savonea a precizat că CSM urmează să dea aviz pe proiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici