Dragnea: Nu ştiu dacă propunerea lui Tăriceanu privind declaraţia Senatului e oportună

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a fost solicitat să comenteze, luni, propunerea făcută de Călin Popescu Tăriceanu ca Senatul să adopte o declaraţie privind demisia de onoare a preşedintelui Traian Băsescu, acesta arătând că nu ştie dacă propunerea este oportună.

498 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Nu ştiu dacă propunerea lui Tăriceanu privind declaraţia Senatului e oportună

Liviu Dragnea (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Nu am avut timp să mă gândesc la această propunere. Am înţeles că a făcut-o domnul Tăriceanu azi dimineaţă. (...) Nu ştiu dacă este oportună sau nu”, a spus Dragnea.

Întrebat şi despre declaraţiile făcute de Laszlo Borbely, care consideră că o astfel de propunere ar crea un dezechilibru, Dragnea a arătat că va exista o discuţie pe această temă în cadrul coaliţiei de guvernare, care va fi ”interesantă”.

”O să-mi satisfac şi eu curiozitatea când merg la coaliţie. Probabil ca domnul Tăriceanu are argumente serioase, probabil că şi domnul Borbely are argumente serioase şi o să asistăm la o discuţie interesantă în coaliţie”, a spus Dragnea.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat luni că a propus adoptarea unei declaraţii politice privind necesitatea demisiei de onoare a preşedintelui Traian Băsescu, ca urmare a scandalului de corupţie în care este implicat fratele acestuia.

Preşedintele Senatului a menţionat că a făcut o propunere de declaraţie politică din partea Senatului ”care să ceară în plenul lui demisia de onoare a preşedintelui”.

Tăriceanu a precizat că va discuta şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, pentru un demers similar.

Membrii coaliţiei de guvernare vor discuta, luni, despre posibilitatea iniţierii unei acţiuni parlamentare, precum adoptarea unei Declaraţii a Parlamentului, pentru demisia preşedintelui Traian Băsescu, ca urmare a cazului în care este implicat fratele său, potrivit liderului PSD, premierul Ponta.

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, consideră însă că o eventuală demisie a preşedintelui Traian Băsescu nu ar fi nici oportună şi nici benefică, pentru că ar crea instabilitate.

"Eu cred că, în acest moment, în care e vorba în primul rând de fratele preşedintelui, nu de el, chiar dacă evident face parte din familie şi chiar dacă sunt unele suspiciuni, eventual, că ar fi ştiut o parte din acele acţiuni, nu s-a confirmat nimic, eu cred că aici vorbim politic, în acest moment, nu cred că ar fi benefică o demisie, ar crea o instabilitate sau chiar în momentul de faţă, ar trebui fiecare să se concentreze pe ceea ce urmează, alegeri prezidenţiale. Cu trei-patru luni înainte de aceste alegeri, nu cred că este oportună o asemenea cerere. Evident, dacă colegii noştri vor cere acest lucru, încă n-am primit nicio solicitare, vom discuta în cadrul coaliţiei, dar părerea mea personală e că prin asta nu rezolvăm nimic şi nu cred că în momentul de faţă trebuie o asemenea declaraţie", a declarat Laszlo Borbely la RFI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici