Dragnea: Parlamentarii PPDD susţin descentralizarea, dar nu sunt de acord cu angajarea răspunderii

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni, după întâlnirea cu grupurile parlamentare PPDD, că aleşii acestei formaţiuni susţin în principiu proiectul de descentralizare, dar nu agreează forma de angajare a răspunderii Guvernului.

375 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Parlamentarii PPDD susţin descentralizarea, dar nu sunt de acord cu angajarea răspunderii

Vicepremierul Liviu Dragnea (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

"Am finalizat discuţiile, care au fost bune. Parlamentarii PPDD nu sunt de acord cu angajarea răspunderii pe proiectul de descentralizare şi doresc mai degrabă o dezbatere în Parlament. Le-am transmis că intenţia Guvernului privind angajarea răspunderii este generată de dorinţa de a avea descentralizarea adoptată înainte de legea bugetului, ca să avem resurse clar stabilite în buget, pentru a realiza transferul către autorităţile locale începând cu 1 ianuarie 2014. În principiu, parlamentarii PPDD susţin descentralizarea", a precizat Dragnea la sfârşitul discuţiilor.

Anterior discuţiilor cu parlamentarii PPDD, vicepremierul Liviu Dragnea a avut o întâlnire similară cu grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

La finalul respectivei reuniuni, Dragnea a precizat că parlamentarii reprezentând minorităţile naţionale vor susţine în Parlament proiectul de lege privind descentralizarea.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Guvernul îşi va angaja răspunderea asupra proiectului de lege privind descentralizarea, până la 20 noiembrie cel mai târziu.

El menţiona, vineri, la Sibiu, că "în jur de 15 noiembrie" Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea descentralizării, astfel încât bugetul pentru 2014 să fie construit ţinându-se cont de finanţarea structurilor care trec de la ministere la autorităţile locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici