Dragnea: PSD va sesiza CE în legătură cu proiecte ale primarilor PSD şi PNL pe măsura 322

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, la Râmnicu Vâlcea, că formaţiunea social-democrată va ataca la Comisia Europeană faptul că foarte multe proiecte întocmite de primari PSD şi PNL pe măsura 322 au fost declarate neeligibile.

21 afișări
Imaginea articolului Dragnea: PSD va sesiza CE în legătură cu proiecte ale primarilor PSD şi PNL pe măsura 322

Dragnea: PSD va sesiza CE în legătură cu proiecte ale primarilor PSD şi PNL pe măsura 322 (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Am rămas de-a dreptul surprins ca regiuni cum ar fi Teleorman, Dolj, Olt, care aveau proiecte foarte bine elaborate de primari PSD şi PNL nu au primit finanţare pentru niciunul. În schimb, regiuni cum ar fi Clujul au primit finanţare pentru 88 de proiecte. Este un fals care ne va determina să atacăm aceste măsuri incalificabile ale actualului Guvern", a declarat, într-o conferinţă ordinară a organizaţiei judeţene a PSD Vâlcea, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a fost prezent, sâmbătă, la Râmnicu Vâlcea, la conferinţa PSD organizată pentru alegerea structurii de conducere a organizaţiei judeţene, condusă de actualul preşedinte, Ion Câlea, unicul candidat pentru funcţia de preşedinte.

Deputatul PNL Ciprian Dobre a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că liberalii ar putea solicita luni BP al Camerei constituirea unei comisii de anchetă privind atribuirea proiectelor pe măsura 322, folosită pentru prima dată de către aparatul PDL "ca puşculiţă de campanie electorală".

De asemenea, Dobre a anunţat că a trimis o scrisoare privind neregulile constate în procesul acordării fondurilor europene pe măsura 322, preşedintelui CE, Jose Manuel Barroso, şi preşedintelui PE, Jerzy Buzek, în care le spune oficialilor europeni că "o clarificare a problemelor sesizate în prezentarea sa nu poate veni decât prin intervenţia şi la solicitarea expresă a forurilor UE".

Europarlamentarul liberal Ramona Mănescu a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă e presă, că i-a scris comisarului pentru politica regională Johannes Hahn, solicitându-i acestuia să trimită o misiune de verificare a modului în care se atribuie şi se alocă fondurile structurale în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici