Dragnea: PSD va vota Guvernul Cioloş, dar orice "derapaj" de la angajamente va fi sancţionat. PSD nu l-a propus pe Dâncu în Guvern

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, în urma şedinţei CExN, că social-democraţii au decis să voteze Cabinetul condus de Dacian Cioloş în Parlament, dacă miniştrii săi vor avea o prestaţie bună la audierile din comisii, urmând ca apoi sprjinul să fie acordat doar "punctual". Dragnea a afirmat, totodată, că social-democraţii nu l-au propus pe Vasile Dâncu în Guvernul Cioloş, însă se bucură de prezenţa acestuia într-un minister important.

1160 afișări
Imaginea articolului Dragnea: PSD va vota Guvernul Cioloş, dar orice "derapaj" de la angajamente va fi sancţionat. PSD nu l-a propus pe Dâncu în Guvern

Dragnea: PSD va vota Guvernul Cioloş, dar orice "derapaj" de la angajamente va fi sancţionat

Dragnea a precizat că, în urma votului, 68 de lideri PSD s-au exprimat în favoarea susţinerii Guvernului, fiind înregistrate doar două abţineri şi un vot împotrivă.

Preşedintele PSD a precizat însă că această decizie se aplică doar pentru votul din Parlament pentru formarea Guvernului, în funcţie de prestaţia miniştrilor din timpul audierilor.

Pe viitor, PSD va "urmări cu atenţie" miniştrii şi măsurile pe care le va lua Guvernul.

Mai mult, Dragnea a precizat că aceasta este doar "o recomandare" a conducerii partidului pentru parlamentarii PSD.

"Orice derapaj de la angajamentele prezentate în programul de guvernare şi discuţiilor avute chiar astăzi va fi sancţionat", a subliniat Dragnea.

În aceste condiţii, CExN al PSD a decis un "sprijin punctul în cazul fiecărui proiect de lege", a mai spus Dragnea.

Întrebat despre lista de miniştri propusă de Dacian Cioloş, Liviu Dragnea nu a dorit să comenteze, spunând că nu îi cunoaşte, cu excepţia vicepremierului Vasile Dâncu, însă par a fi alegeri "rezonabile". "Timpul va decide", a spus Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că social-democraţii şi-au condiţionat sprijinul de respectarea anumitor angajamente din partea Guvernului, cum ar fi păstrarea măsurilor bune ale Executivului condus de Victor Ponta, dar şi menţinerea ritmului de creştere economică.

Dragnea: PSD nu l-a propus pe Dâncu în Guvern, prezenţa lui nu cred că a contat mult pentru susţinere

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a mai afirmat că social-democraţii nu l-au propus pe Vasile Dâncu în Guvernul Cioloş, însă se bucură de prezenţa acestuia într-un minister important, iar nominalizarea fostului lider PSD nu a "contat prea mult" în decizia de a susţine Guvernul.

"PSD nu a făcut nicio propunere domnului Dacian Cioloş. Nici pentru ministru, nici pentru altă funcţie administrativă. În schimb, pentru noi, nominalizarea domnului Vasile Dâncu (...) este un lucru bun, care ne dă încredere că pe acea zonă de activitate destul de vastă programele începute până acum vor continua într-un mod cinstit şi corect, fără să aibă influenţă politică", a spus Dragnea.

Întrebat cât a contat prezenţa lui Dâncu în Guvern atunci când PSD a decis să susţină Guvernul Cioloş, Dragnea a spus că "nu crede că a contat prea mult".

"Nu s-a vorbit despre Vasile Dâncu decât în trecere", a spus Dragnea, cu privire la discuţiile dintre social-democraţi şi premierul desemnat Dacian Cioloş.

În viitorul guvern, Vasile Dâncu a fost propus vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici