Dragnea: Relaţia excelentă politico-militară cu SUA ar trebui extinsă şi în domeniul economic/ Liviu Dragnea şi Mihai Tudose s-au întâlnit cu delegaţia parlamentarilor SUA la AP NATO- FOTO

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, după ce s-a întâlnit cu o delegaţie de parlamentari ai SUA, că ar trebui extinsă cooperarea bilaterală şi în domeniul economic, insuficient exploatată, cea politico-militară şi de securitate fiind catalogată ca fiind excelentă. Premierul Mihai Tudose şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, s-au întâlnit cu membrii delegaţiei Congresului Statelor Unite ale Americii la Adunarea Parlamentară NATO, care se desfăşoară la Bucureşti.

971 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Relaţia excelentă politico-militară cu SUA ar trebui extinsă şi în domeniul economic/ Liviu Dragnea şi Mihai Tudose s-au întâlnit cu delegaţia parlamentarilor SUA la AP NATO- FOTO

Liviu Dragnea şi Mihai Tudose se întâlnesc cu delegaţia parlamentarilor SUA la AP NATO

”Astăzi m-am întâlnit cu delegaţia Congresului SUA condusă de Michael Turner, co-preşedintele Grupului de Prietenie pentru România din Congresul SUA, şeful delegaţiei americane la Adunarea Parlamentară a NATO. Am constatat împreună că avem o cooperare bilaterală excelentă în domeniul politico-militar şi de securitate. Dorim să o consolidăm şi să o extindem şi în domeniul economic, zonă insuficient exploatată până în acest moment”, afirmă Liviu Dragnea, într-o postare pe Facebook.

În opinia lui, Congresul SUA ”ştie” că România este un partener important al SUA în abordarea ameninţărilor asimetrice transnaţionale, cum ar fi infracţiunile de tip cibernetic, traficul ilegal de orice fel şi în combaterea terorismului.

”Prin urmare, am reiterat importanţa includerii României în Programul Visa Waiver”, a conchis preşedintele Camerei Deputaţilor.

Premierul Mihai Tudose şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, au avut programate, sâmbătă, întâlniri cu membrii delegaţiei Congresului Statelor Unite ale Americii la Adunarea Parlamentară NATO, care se desfăşoară la Bucureşti.

Premierul Mihai Tudose are programată, de la ora 11.00, o întrevedere cu membri ai Congresului SUA, care se va desfăşura la Palatul Victoria.

Membrii delegaţiei Congresului SUA se vor întâlni şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, în cadrul unui dejun care va avea loc la Palatul Parlamentului, începând cu ora 13.00.

Cea de-a 63-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a NATO începe, sâmbătă, la Bucureşti, aceasta fiind a treia sesiune care are loc în România, după cele din 1997 şi 2011. Evenimentul coincide cu vizita făcută în ţara noastră de către secretarul general al organizaţiei, Jens Stoltenberg.

La eveniment participă peste 50 de delegaţii parlamentare naţionale ale statelor membre şi statelor cu statut de asociat, de partener regional şi mediteranean asociat şi de observator, precum şi invitaţi din România şi din străinătate. Discuţiile se vor axa pe teme de actualitate privind securitatea internaţională, comisiile de specialitate urmând să adopte mai multe rapoarte care au fost dezbătute cu ocazia sesiunii de primăvară care a avut loc, în acest an, la Tbilisi, în Georgia.

„Sesiunea anuală a AP NATO este cu siguranţă cea mai importantă organizată de noi până acum, sau cel puţin de la finalul Războiului Rece, pentru că se întâmplă într-o perioadă în care Alianţa NATO este profund subminată şi se încearcă destabilizarea, dacă nu chiar destructurarea Uniunii Europene”, a declarat, vineri, Vergil Chiţac, şeful delegaţiei române, la conferinţa de deschidere a AP NATO. Potrivit lui Chiţac, faptul că în 20 de ani România a organizat de trei ori sesiunea anuală a AP NATO arată că suntem „membri de încredere, voluntari şi devotaţi ai Alianţei”.

La rândul său, preşedintele AP NATO, Paolo Alli, a declarat că pe flancul estic al Alianţei există tensiuni „crescânde” cu Rusia, care are un comportament „agresiv”, el subliniind importanţa unui efort militar şi politic din partea Alianţei pentru a face faţă acestor provocări. „Pe flancul estic al Alianţei avem tensiuni crescânde cu Rusia şi siguranţa în Marea Neagră este crucială nu numai pentru România, Bulgaria şi alte ţări care se învecinează cu Marea Neagră, dar şi pentru Europa şi pentru Alianţa Nord Atlantică”, a spus Alli. Totodată, Alli a spus că România este unul dintre cei mai importanţi parteneri ai NATO, el subliniind astfel importanţa implicării României în ceea ce priveşte asigurarea siguranţei euroatlantice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici