Dragoş Benea: De ce nu faceţi teste la Moineşti şi Comăneşti? Pentru a nu ieşi la iveală dezastrul epidemiologic păstorit de primarii PNL?

Europarlamentarul Dragoş Benea acuză PNL că încearcă să liniştească apele, dar de fapt nu are situaţia sub control. El spune că infectaţii COVID-19 din ultimele 48 de ore provin din Moineşti, Comăneşti.

5032 afișări
Imaginea articolului Dragoş Benea: De ce nu faceţi teste la Moineşti şi Comăneşti? Pentru a nu ieşi la iveală dezastrul epidemiologic păstorit de primarii PNL?

Europarlamentarul Dragoş Benea: De ce nu faceţi teste la Moineşti şi Comăneşti? Pentru a nu ieşi la iveală dezastrul epidemiologic păstorit de primarii PNL?

„Ieri, prefectul şi şefa DSP, ambii de la PNL, ne ţineau lecţii, asigurându-ne că situaţia e sub control. Azi, înregistrăm cea mai mare creştere a numărului de infectaţi covid, în judeţul Bacău, de la începutul pandemiei: de la 117 la 150. Lucrurile sunt departe de a fi sub control, iar cifrele sunt tot mai îngrijorătoare”, spune senatorul.

Dragoş Benea întreabă Prefectura şi DSP dacă recunosc „că majoritatea cazurilor de infectaţi din ultimele 48 de ore provine din nord-vestul judeţului (Moineşti, Comăneşti, Solonţ, Poduri etc)”.

Social-democratul susţine că PNL „muşamalizează realitatea despre focarul de infecţie” pentru a nu demasca „ dezastrul epidemiologic păstorit de primarii PNL”.

„Confirmaţi că personal medical de la secţia Chirurgie a spitalului de excelenţă Moineşti (sinistră coincidenţă cu spitalul de excelenţă de la Suceava!) este pasat între Bacău şi Oneşti, iar voi muşamalizaţi realitatea despre focarul de infecţie de acolo?”, întreabă social-democratul. De ce nu faceţi teste la Moineşti şi Comăneşti? Pentru a nu ieşi la iveală dezastrul epidemiologic păstorit de primarii PNL?”, susţine el.

Benea spune că Moineşti şi Comăneşti au devenit Suceava judeţului Bacău: „Oamenii din Moineşti şi Comăneşti vorbesc; ei simt că infecţia pluteşte în aer, dar pentru voi contează doar să vă salvaţi primarii PNL din aceste oraşe devenite <<Suceava>> judeţului Bacău. Periclitaţi vieţile oamenilor de acolo, pentru că politrucii voştri sunt mai importanţi decât băcăuanii!”.

Eurodeputatul critică DSP şi Prefectura că nu intervin cât se mai poate face ceva: „Linia întâi a luptei împotriva pandemiei e ţinută de spitalele administrate de social-democraţi - Bacău, Oneşti şi Buhuşi, în timp ce spitalele Moineşti & Comăneşti şi administraţiile PNL de acolo privesc de pe margine, nederanjate nici de Prefectură, nici de DSP. Oare DSP se simte confortabil cu faptul că jumătate din <covizii> internaţi la Oneşti provin din zona Moineşti? Ce aşteaptă Prefectura & DSP? Ca Moineştiul să devină capitala covid a judeţului şi să intervină acolo când nu se va mai putea face nimic?”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici