Dreapta Unită a contestat la ICCJ decizia BEC de a respinge constituirea alianţei

Alianţa Dreapta Unită a anunţat luni că depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) o contestaţie la decizia Biroului Electoral Central (BEC) de a respinge protocolul Alianţei.

346 afișări
Imaginea articolului Dreapta Unită a contestat la ICCJ decizia BEC de a respinge constituirea alianţei

„Suntem într-o situaţie critică, iar astăzi, pe umerii judecătorilor de la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie stă viitorul democraţiei. Votul din BEC, la solicitarea PSD, este antidemocratic şi vizează excluderea Opoziţiei de pe buletinul de vot”, a declarat Cătălin Drulă, preşedintele USR.

Conform prevederilor legale, ICCJ trebuie să se pronunţe în termen de 24 ore, susţin reprezentanţii USR.

Aceştia amintesc că USR a mai trecut printr-o situaţie similară în 2019, când „PSD-ul lui Liviu Dragnea a încercat scoaterea USR de pe buletinul de vot”.

Preşedintele USR a mai subliniat că „vom continua lupta pentru o Românie modernă, în ciuda blocajelor de la PSD şi PNL. România merită să scape de scumpiri, de taxe şi de jaful din banii publici”.

Biroul Electoral Central a respins, duminică, alianţa USR - PMP - Forţa Dreptei. Cele trei partide consideră această situaţie „abuzivă, anticonstituţională şi antidemocratică”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici