Drulă: Ce fel de preşedinte este acesta care ascunde sub preş realitatea în loc să apere România?

Preşedintele USR Cătălin Drulă afirmă că preşedintele Klaus Iohannis că a minţit în legătură cu incidentele cu dispozitive ruseşti care explodează la graniţa României: „Ce fel de preşedinte este acesta care ascunde sub preş realitatea în loc să apere România?”.

1204 afișări
Imaginea articolului Drulă: Ce fel de preşedinte este acesta care ascunde sub preş realitatea în loc să apere România?

Drulă: Ce fel de preşedinte este acesta care ascunde sub preş realitatea în loc să apere România?

„Au minţit timp de 2 zile. Ucraina a spus adevărul: drona rusească Shahed a explodat pe teritoriul României, în noaptea de 4 spre 5 septembrie. Iohannis, ieri: <Nu a existat nicio piesă şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România>. Acesta este instinctul lor securistic. De acoperire. Băgare sub preş. Ruşinos şi scandalos pentru un şef de stat NATO”, a declarat Cătălin Drulă.

Preşedintele USR cere explicaţii de la autorităţi cu privire la apărarea anti-aeriană a României în timp ce seară după seară sunt atacuri la graniţă.

„De ce nu avem apărare anti-aeriană în timp ce la câteva sute de metri de pământul românesc sunt atacuri aeriene seară după seară? De ce Klaus Iohannis nu a declanşat imediat consultări cu aliaţii din NATO după ce pentru prima dată de la începutul războiului sunt dispozitive ruseşti care explodează pe teritoriu NATO. Ce fel de preşedinte este acesta care ascunde sub preş realitatea în loc să apere România?”, afirmă Drulă.

Cătălin Drulă afirmă că autorităţile încearcă să inducă confuzie între atacurile de aseară de la Chilia şi drona care a explodat la 40km distanţă, lângă Plauru, peste Dunăre de oraşul Izmail.

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a confirmat, miercuri, că bucăţi care pot proveni dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul României. El a spus că autorităţile române vor întări măsurile de vigilenţă.

Preşedintele Iohannis a fost întrebat, marţi, despre informaţiile potrivit cărora drone ruseşti au căzut şi au explodat în România.

„Pot să vă spun că nu a existat nicio piesă şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România. Noi avem control total asupra spaţiului nostru naţional. Am verificat absolut tot şi pot să liniştesc populaţia: nu a existat nimic ce a ajuns în România, însă, da, suntem îngrijoraţi, fiindcă aceste atacuri au loc la o distanţă foarte mică de graniţa românească. Am avut chiar astăzi, mi-a spus domnul ministru al Apărării, atacuri care au fost verificate la 800 de metri de graniţa noastră, deci foarte, foarte aproape”, a răspuns preşedintele.

Acesta a adăugat că autorităţile române sunt alerte, atente şi „suntem în cadrul NATO foarte bine apăraţi”.

„Suntem însă alerţi, suntem, alerţi şi suntem în cadrul NATO foarte bine apăraţi. Pot să spun ce am mai spus - România beneficiază de garanţii de securitate extrem de puternice cele mai puternice din toată istoria noastră”, a adăugat Iohannis.

Conform Reuters, Dmitro Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei, a spus, luni, că Ucraina are dovezi fotografice că dronele ruseşti au lovit teritoriul României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici