După ce a fost în Israel, Ciolacu merge în Ucraina. Premierul va participa la Kiev la prima şedinţă comună a Guvernelor României şi Ucrainei

Premierul Marcel Ciolacu şi mai mulţi miniştri români vor participa miercuri la Kiev la prima şedinţă comună a Guvernelor României şi Ucrainei.

362 afișări
Imaginea articolului După ce a fost în Israel, Ciolacu merge în Ucraina. Premierul va participa la Kiev la prima şedinţă comună a Guvernelor României şi Ucrainei

După ce a fost în Israel, Ciolacu merge în Ucraina. Premierul va participa la Kiev la prima şedinţă comună a Guvernelor României şi Ucrainei

Premierul Marcel Ciolacu susţine că vizita la Kiev are două obiective clare.

„Vizita la Kiev are două obiective clare - promovarea drepturilor românilor din Ucraina şi semnarea unor acorduri bilaterale importante, care să pună bazele unei colaborări mai aplicate în mai multe sectoare. Ucraina poate conta pe România acum şi pe termen lung pentru că avem capacitatea de a deveni un centru de suport logistic pentru reconstrucţia acestei ţări", a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Alături de şeful Executivului, la şedinţa comună a Guvernelor român şi ucrainean, vor participa vicepremierul Marian Neaşcu, ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, ministrul energiei, Sebastian Burduja, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Florin Barbu, ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului, Ştefan-Radu Oprea, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Ionel Scrioşteanu şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. De asemenea, premierul Marcel Ciolacu va merge la Kiev împreună cu mai mulţi experţi din domeniile apărării, agriculturii, transporturilor, energiei, afacerilor interne şi sănătăţii.

În cadrul vizitei, şeful Executivului va avea întrevederi cu preşedintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, cu prim-ministrul ucrainean, Denys Shmyhal, şi cu preşedintele Radei Supreme, Ruslan Stefanchuk. Premierul Marcel Ciolacu va depune o coroană de flori la Zidul Apărătorilor Căzuţi ai Ucrainei din Kiev şi va participa la dejunul de lucru oferit în onoarea delegaţiei române de premierul Denys Shmyhal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici