După raportul comisiei în cazul Ridzi, Boc aşteaptă decizia unei autorităţi a statului

Premierul Emil Boc a declarat, joi, după prezentarea concluziilor comisiei de anchetă în cazul ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, că va decide demiterea din funcţie doar dacă începerea urmăririi penale este solicitată de către o autoritate a statului prevăzută de Constituţie.

16 afișări
Imaginea articolului După raportul comisiei în cazul Ridzi, Boc aşteaptă decizia unei autorităţi a statului

După raportul comisiei în cazul Ridzi, Boc aşteaptă decizia unei autorităţi a statului (Imagine: Mediafax Foto)

"Punctul meu de vedere este acelaşi pe care l-am spus dintodeauna: fie în cazul Nemirschi, fie în cazul Ridzi, dacă o autoritate a statului prevăzută de Constituţie solicită începerea urmăririi penale, în acea zi acea persoană va fi demisă. Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor, Senatul şi preşedintele României au dreptul să solicite începerea urmăririi penale. Dacă un asemenea lucru va exista, în acel moment acel ministru va fi demis", a spus premierul.

Solicitat de presă să comenteze faptul că membrii PDL au întocmit un raport distinct în care invocă neglijenţa în serviciu, şeful Guvernului şi liderul PDL a răspuns că nu este membru al Parlamentului şi nu are acces la astfel de informaţii.

"Este o anchetă a instituţiei fundamentale a statului, care se numeşte DNA. O altă autoritate a statului mai competentă să verifice legalitate şi modul de cheltuire a unui ban dintr-un contract nu este decât DNA, aşa încât sunt convins că justiţia trebuie foarte repede să îşi spună cuvântul", a adăugat Boc.

Comisia Ridzi propune premierului revocarea din funcţie a ministrului Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi şi cercetarea acesteia pentru delapidare şi abuz în serviciu, anchetă a ANAF, sesizarea Consiliului Concurenţei şi a Curţii de Conturi în cazul contractelor cu Artisan şi Mark.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici