După remaniere, un liberal întreabă: Noul ministru al culturii, Daniel Breaz, va fi mai breaz decât George Ivaşcu?

Preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, a declarat, marţi, că pe liderii PSD nu îi interesează Ziua Naţională a României, când ar fi trebuit sărbătorit Centenarul Marii Uniri, ci sunt preocupaţi de remanierea celor care i-au devenit incomozi lui Liviu Dragnea.

1764 afișări
Imaginea articolului După remaniere, un liberal întreabă: Noul ministru al culturii, Daniel Breaz, va fi mai breaz decât George Ivaşcu?

După remaniere, un liberal întreabă: Noul ministru al culturii, Daniel Breaz, va fi mai breaz decât George Ivaşcu?

„Este evident că pe actualii guvernanţi nu îi mai interesează de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, când ar fi trebuit sărbătorit Centenarul Marii Uniri aşa cum se cuvine, ci sunt preocupaţi de plătirea de poliţe, prin remanieri a celor care i-au devenit incomozi lui Dragnea. Am văzut ieri că pe panoplia Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale a fost numit în locul lui George Ivaşcu, care a rezistat câteva luni ministru, domnul Daniel Breaz, senator PSD. Întrebarea care se pune este dacă noul ministru al culturii va fi mai breaz decât domnul Ivaşcu, care s-a făcut remarcat ca fiind singurul ministru în ultimii 30 de ani împotriva căruia au fost depuse două moţiuni simple în cele câteva luni de activitate.”, a declarat Gigel Ştirbu, într-un comunicat de presă, remis MEDIAFAX.

Deputatul PNL a subliniat că propunerea pentru ministerul Culturii, Daniel Breaz, s-a făcut remarcat, încă de când era senator PSD de Alba, prin câteva „remarci uimitoare”.

„Se pare că nu. Domnul Daniel Breaz s-a făcut remarcat deja, de când este senator PSD de Alba, prin câteva remarci uimitoare, cum ar fi: “o mamă singură cu doi copii nu este o familie. A fost o familie, dar s-a întâmplat ceva şi nu mai este”! Sau când a fost întrebat despre adoptarea unor amendamente PSD adoptate de Comisia juridice din Camera Deputaţilor potrivit cărora persoanele condamnate, inclusiv pentru corupţie, cu pedepse de până la 5 ani de închisoare vor putea beneficia de executarea pedepsei la domiciliu sau în zilele de week-end într-un centru special înfiinţat, dl Breaz a declarat: „Decât să stea pe banii noştri în puşcărie, mai bine să stea acasă pe banii lor. Cred că vor suferi mult mai mult, să cheltuiască bani pe consumabile, hrană. Te-ai degrevat de nişte cheltuieli. E o măsură bună, un proiect bun.”, a precizat Gigel Ştirbu.

Deputatul PNL îşi pune semne de întrebare cu privire la experienţa în domeniu a lui Daniel Breaz.

„Mă întreb cum un profesor titular la Catedra de Matematică Informatică poate conduce Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, neavând nici o legătură sau vreo experienţă în domeniul cultural? Oare care au fost punctele tari ale domnului Breaz când a fost numit pentru acest portofoliu? Mai era timp, când mai sunt doar câteva zile până la 1 Decembrie, pentru o astfel de numire în fruntea acestui Minister?”, a punctat deputatul PNL.

Preşedinte al Comisiei pentru cultură a subliniat că pe actualii guvernanţi nu îi preocupă nici sărbătorirea Centanarului Marii Uniri, nici ţara, nici economia, nici imaginea României în Europa şi în lume.

„Este clar că pe Dragnea şi actualii guvernaţi nu îi preocupă nici sărbătorirea Centanarului Marii Uniri, nici ţara, nici economia, nici imaginea României în Europa şi în lume. Ar fi fost absolut necesar ca măcar în ultimele săptămâni Guvernul PSDezastru să-şi concentreze toată atenţia pentru celebrarea cum se cuvine a Centenarului prin organizarea şi desfăşurarea unor evenimente şi festivităţi corespunzătoare. Va fi noul Ministru al Culturii şi Identităţii Naţionale mai breaz decât dl George Ivaşcu? Timpul ne va spune că nu!”, a conchis deputaul PNL.

Senatorul Daniel Breaz, în vârstă de 43 de ani, este noua propunere a PSD pentru Ministerul Culturii. El urmează să-i ia locul actorului George Ivaşcu.

Născut pe 23 martie 1975, la Alba Iulia, Breaz a absolvit Facultatea de Matematică-Informatică, secţia matematică, din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, în 1997. Din 2002 este doctor în matematică, specializarea analiză matematică, cu teza "Operatori integrali pe spaţii de funcţii univalente". Din 2004 este conferenţiar titular la Catedra de Matematică Informatică a Universităţii "1 Decembrie 1918" Alba Iulia, disciplinele "Calcul numeric şi simbolic", Calcul diferenţial şi integral, "Matematici financiare şi actuariale", "Analiză matematică". Din 2009 este profesor titular la Catedra de Matematică Informatică a Universităţii “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, disciplinele “Analiză complexă”, „Analiză matematică”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici