Duşa: Programul de guvernare cuprinde o măsură privind pensiile ocupaţionale, care nu sunt speciale

Ministrul delegat desemnat Mircea Duşa a declarat, vineri, că în programul de guvernare este cuprinsă o măsură privind pensiile ocupaţionale, în sensul că vor fi iniţiate procedurile legislative în vederea reglementării acestora, el precizând că nu este vorba despre pensii speciale.

377 afișări
Imaginea articolului Duşa: Programul de guvernare cuprinde o măsură privind pensiile ocupaţionale, care nu sunt speciale

Mircea Duşa (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"În programul de guvernare este cuprinsă o asemenea măsură în sensul că vom iniţia procedurile legislative în vederea reglementării pensiilor ocupaţionale, dar nu este vorba de pensii speciale", a spus Duşa, răspunzând întrebărilor ziariştilor.

El a arătat că explicaţii le pot fi date jurnaliştilor din partea ministrului Muncii şi a ministrului Apărării.

"Nu este vorba de pensii speciale", a repetat Mircea Duşa.

Cabinetul Ponta îşi propune, în programul de guvernare, restituirea, în cursul anului 2012, a "sumelor reţinute fără bază legală pensionarilor".

Documentul menţionează, la capitolul "Muncă şi protecţie socială", în ceea ce priveşte sistemul de pensii, "restituirea contribuţiei la fondul asigurărilor sociale de sănătate conform Deciziei Curţii Constituţionale".

De asemenea, este prevăzută crearea cadrului legislativ pentru sistemul de pensii ocupaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici