Duşa: Vom forţa să se voteze în plenul Parlamentului demiterea Guvernului şi anticipatele

Opoziţia va forţa, la sesiunea parlamentară extraordinară, obţinerea unui vot în plenul reunit al Parlamentului privind demiterea Guvernului şi declanşarea alegerilor anticipate, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, liderului grupului PSD din Camera Deputaţilor, Mircea Duşa.

325 afișări
Imaginea articolului Duşa: Vom forţa să se voteze în plenul Parlamentului demiterea Guvernului şi anticipatele

Mircea Dusa (Imagine: Stefan Micsik/AFP)

"Vom forţa să se voteze în plenul reunit demiterea Guvernului şi declanşarea de alegeri anticipate. Guvernul poate fi demis oricând de către Parlament, dar pentru acest lucru trebuie să voteze şi cei de la putere", a spus Duşa.

El a precizat că desfăşurarea dezbaterii de la sesiunea parlamentară extraordinară va fi una similară celei de la moţiuni, urmând să vorbească premierul, iar apoi să ia cuvântul reprezentanţii grupurilor parlamentare.

Duşa a mai spus că opoziţia va solicita la sesiunea parlamentară extraordinară demisia Guvernului, instituirea unui Executiv independent şi declanşarea alegerilor anticipate.

Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat, miercuri, convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară, pentru două zile, în 23 ianuarie, de la ora 13.00 şi în 24 ianuarie, de la ora 11.00.

La dezbaterea din Parlament privind situaţia politică actuală, care se va desfăşura în 23 ianuarie, premierul Emil Boc va avea un punct de vedere, după care grupurile parlamentare îşi vor exprima poziţiile, potrivit vicepreşedintelui Senatului Petru Filip.

PNL şi PSD au depus la Parlament o solicitare de convocare a unei sesiuni parlamentare extraordinare în perioada 23-24 ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici