Eckstein Kovacs şi-a anunţat candidatura la şefia UDMR şi vrea "un loc de cinste" pentru Marko Bela

Consilierul prezidenţial Eckstein Kovacs Peter şi-a anunţat, sâmbătă, de la tribuna Consiliului Reprezentanţilor Unionali, intenţia de a candida la şefia UDMR la Congresul din februarie 2011, subliniind că ar dori să găsească "un loc de cinste" pentru preşedintele Marko Bela, care nu mai candidează.

20 afișări
Imaginea articolului Eckstein Kovacs şi-a anunţat candidatura la şefia UDMR şi vrea "un loc de cinste" pentru Marko Bela

Eckstein Kovacs şi-a anunţat candidatura la şefia UDMR şi vrea "un loc de cinste" pentru Marko Bela (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Eckstein a arătat că, în faptul că, în prezent, comunitatea maghiară din Transilvania a ajuns în situaţia de a avea "trei partide" (UDMR, Partidul Civic Maghiar şi viitorul partid al lui Tokes Laszlo - n.r.), există şi o responsabilitate a UDMR.

"Avem şi noi partea noastră de vină. Să deschidem noi o umbrelă. Pe cei care au plecat nu-i mai putem aduce înapoi, dar îi putem aduce pe cei care sunt apatici şi simt efectele crizei", a spus Eckstein.

El a arătat că este de acord cu afirmaţiile lui Marko Bela referitoare la prezenţa UDMR în mai multe coaliţii de guvernare, subliniind că înşişi alegătorii Uniunii se aşteptau ca formaţiunea să facă acest lucru şi să aibă reprezentare în diverse oficii.

El a precizat că, în continuare, reprezentarea parlamentară a UDMR "primează".

"Se vor dezbate Legea învăţământului, dar şi Legea electorală şi cea referitoare la reconturarea regiunilor. Ar trebui să putem şi noi să influenţăm aceste procese. Dacă voi avea sprijinul necesar, aş dori să candidez la preşedinţia UDMR. Nu e o surpriză pentru dumneavoastră, tot ce am făcut în ultimii 20 de ani am făcut în culorile UDMR, inclusiv ce fac acum", a spus consilierul prezidenţial, adăugând că el crede că poate comunica bine atât înăuntrul Uniunii, cât şi în afara ei.

Eckstein a subliniat că ar dori să găsească "un loc de cinste" pentru actualul preşedinte al UDMR, Marko Bela, care a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat în fruntea Uniunii la Congresul formaţiunii din februarie anul viitor.

"Valoarea UDMR e perseverenţa. Îl sprijin pe Marko Bela şi îl invit să găsim acel loc de cinste pentru personalitatea dânsului şi îi spun că am dori să contăm în continuare pe el", a încheiat Eckstein.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici