Editorial Cristian Tudor Popescu: Republica cocotieră

Singurul răspuns cinstit pe care l-ar putea da Victor Ponta la întrebarea: "De ce vreţi să porniţi suspendarea lui Băsescu?" ar fi: "Pentru că se poate". Să suspenzi actuala majoritate din Parlament, nu se poate. Să suspenzi Curtea Constituţională, care tocmai a validat Legea pensiilor avansată de PDL, nu se poate. În schimb, se poate să suspenzi preşedintele - deci, s-o facem.

50 afișări
Imaginea articolului Editorial Cristian Tudor Popescu: Republica cocotieră

Editorial Cristian Tudor Popescu: Republica cocotieră (Imagine: Simona Dumitriu/Mediafax Foto)

Până la suspendare, avem însă de-a face cu un şantaj:

"Dacă o promulgi, te suspendăm". Prin urmare, dincolo de a judeca în ce măsură această lege e bună, preşedintele Băsescu ar trebui să ţină seama de o ameninţare la persoană. Ar trebui, potrivit PSD, să decidă nu politic, tehnic, economic, ci pe bază de frică.

Dl. Ponta mai spune că dl. Băsescu trebuie să respingă legea pentru că ea a fost adoptată în Parlament prin frauda comisă de R. Anastase. Bineînţeles că gestul distinsei dudui a fost o hoţie primitivă, e limpede pentru orice ins care ştie să numere, dar chestiunea nu e de resortul preşedintelui, ci al Parlamentului şi Parchetului. Nu T. Băsescu cercetează dacă a fost fraudă sau nu - asta o poate face Parchetul şi, mai întâi, o comisie parlamentară. Care comisie parlamentară, pentru anchetarea duduii Anastase, nici nu s-a putut constitui pentru că opoziţia nu s-a mobilizat suficient la vot!

Citeşte continuarea editorialului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici