Editorial Cristian Tudor Popescu: Tutu-te!

Nu ştiu ce s-a întâmplat în parcarea cârciumii Cireşica şi nici nu mă interesează. Un nou filmuleţ scos la iveală nu cred că mi-ar produce vreo revelaţie în legătură cu dl. preşedinte Băsescu, cât despre dl. Chitic, ca persoană, iarăşi, puţin îmi pasă.

43 afișări
Imaginea articolului Editorial Cristian Tudor Popescu: Tutu-te!

Editorial Cristian Tudor Popescu: Tutu-te! (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Însă apariţiile televizate ale d-lui Chitic suportă o analiză nu lipsită de interes în privinţa transmiterii de mesaj prin TV. Mai întâi, dl. Chitic se prezintă la Realitatea TV şi spune că i-a strigat preşedintelui, de la oarecare distanţă, "Să-ţi fie ruşine!" Care putea fi scopul unei asemenea acţiuni? Ca Traian Băsescu să izbucnească în lacrimi, cuprins de ruşinea impe-rios invocată? Ca să nu mai doarmă nopţi în şir gândindu-se la ce i-a spus Chitic în parcare?

Ce anvizaja dl. Chitic să se întâmple după această strigătură, presupunând că d-sa era în toate facultăţile? Există doar două interpretări raţionale: fie dl. Chitic a dorit "să-şi facă damblaua", nescontând vreo reacţie a preşedintelui, ca să poată povesti apoi cum "i-a zis-o" şi l-a lăsat fără grai pe Băsescu, fie, dimpotrivă, a întreprins ceva ce se numeşte provocare, sperând într-o reacţie necontrolată a d-lui Băsescu. În niciuna dintre ipoteze, dl. avocat Chitic nu este un erou pozitiv.

Citeşte continuarea editorialului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici