Editorial CTP, 20 de ani după. Adevărul şi mineriadele din 13-15 iunie

După 20 de ani, marşul de comemorare a victimelor mineriadei din 14-15 iunie 1990 se desfăşoară între demonstraţii de protest ale pensionarilor ameninţaţi să moară nevinovaţi şi cu zile după ce au fost minţiţi cu sânge rece.

150 afișări
Imaginea articolului Editorial CTP, 20 de ani după. Adevărul şi mineriadele din 13-15 iunie

CTP, 20 de ani după. Adevărul şi mineriadele din 13-15 iunie (Imagine: Simona Dumitru/Mediafax Foto)

La putere se află un partid al cărui staroste a condamnat în mod oficial comunismul, adică acea orânduire ce pregătea în ultimii ani '80 rezervaţii în care să fie mânaţi pensionarii.

Ani în şir s-a lucrat la mitul Pieţei Universităţii. Despre ce s-a petrecut acolo în lunile aprilie-mai1990 s-a ajuns să se facă vorbire ca despre un soi de Termopile, unde o mână de "golani" ar fi înfruntat hoardele lui Iliescu. Ceea ce este un fals istoric. În luna şi mai bine până la alegerile din 20 mai în care s-au desfăşurat seratele cu muzică folk în Piaţă, nici picior de autoritate nu a intervenit în vreun fel, nici un "golan" nu a fost nici măcar întrebat cu ce drept blochează carosabilul zile în şir.

Citeşte întreg editorialul lui Cristian Tudor Popescu pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici