Elena Băsescu anunţă oficial candidatura la secretar general OTPDL

Fiica cea mică a şefului statului, Elena Băsescu, îşi anunţă oficial intenţia de candida la postul de secretar general al Organizaţiei de Tineret PDL, precum şi dorinţa de a face parte din echipa condusă de Monica Iacob-Ridzi, candidată la rândul său la funcţia de preşedinte al acestei organizaţii.

3 afișări
Imaginea articolului Elena Băsescu anunţă oficial candidatura la secretar general OTPDL

Elena Băsescu anunţă oficial candidatura la secretar general OTPDL

"Astăzi, îmi declar oficial intenţia de candida pentru funcţia de secretar general al Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat – Liberal (OTPDL). Totodată, îmi declar şi intenţia de a face parte din echipa condusă de europarlamentarul PDL Monica Iacob-Ridzi, care şi-a anunţat, de asemenea, candidatura pentru funcţia de preşedinte al acestei organizaţii", anunţă Elena Băsescu, într-un comunicat remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

Fiica cea mică a preşedintelui Traian Băsescu susţine că este pregătită să facă toate eforturile necesare pentru a repeta, în 2008 şi 2009, performanţa electorală din 2004 în rândul tinerei generaţii.

"Alături de Monica Iacob-Ridzi sunt convinsă că vom reuşi. Sunt pregătită să fac toate eforturile necesare. Avem liderul care ne trebuie, avem entuziasmul necesar, avem toate argumentele şi, din aceste motive, vom câştiga cu siguranţă", declară Elena Băsescu.

Ea completează că este "foarte important" ca Organizaţia de Tineret a PDL să fie reprezentată de un preşedinte care să fie o "persoană cu vizibilitate publică şi cu realizări în plan politic recunoscute la nivel naţional".

"Ne aflăm în faţa a doi ani electorali extrem de dificili şi este important să avem cea mai bună reprezentare şi cea mai eficientă acţiune politică. Organizaţia de Tineret a PDL a fost şi este o pepinieră de lideri politici şi trebuie să devină motorul înnoirii clasei politice. Este important ca OTPDL să aducă în prim planul politicii româneşti noi lideri, eficienţi, capabili să ducă la îndeplinire marile proiecte de modernizare a României", apreciază Elena Băsescu.

Conducerea PDL a decis să organizeze alegerile Organizaţiei de Tineret a partidului pe 23 şi 24 februarie.

Astfel, pe 23 va fi Convenţia Naţională a tinerilor democrat-liberali, în cadrul căreia se vor desemna preşedintele organizaţiei, cei doi prim-vicepreşedinţi şi preşedintele Comisiei de etică şi litigii a OTPDL.

Surse PDL au declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că un prim-vicepreşedinte al OTPDL va fi Cristian Hriţuc, fost preşedinte al tineretului PLD. Celălalt prim-vicepreşedinte a fost ales de la filiala Sibiu a fostului PD.

Pe 24 februarie se va organiza Consiliul Naţional de Coordonare al OTPDL, pentru a desemna secretarul general al organizaţiei, vicepreşedinţii şi secretarii executivi.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 15 februarie. Candidaţii la funcţia de preşedinte au nevoie de susţinerea a cel puţin 10 organizaţii din teritoriu.

Până în prezent, singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al OTPDL era Ştefan Pirpiliu. El s-a înscris pentru această funcţie înainte ca alegerile Organizaţiei de Tineret a PD să fie amânate.

Ştefan Pirpiliu este preşedintele Organizaţiei de Tineret PD Bucureşti. El este consilier în CGMB şi are funcţia de preşedinte al Comisiei de Transporturi din cadrul Consiliului General al Capitalei. Pirpiliu are vârsta de 30 de ani.

Celălalt candidat la şefia OTPDL, Monica Iacob Ridzi, a fost deputat până în decembrie 2007, când a fost aleasă europarlamentar. Ea are tot vârsta de 30 de ani.

Pentru funcţia de secretar general se pare că va fi un candidat unic: Elena Băsescu, fiica cea mică a şefului statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici