Elena Băsescu: Voi iniţia campanii antidrog

Candidatul independent la alegerile europarlamentare Elena Băsescu susţine că va iniţia campanii antidrog şi că va promova, dacă va fi aleasă în Parlamentul European, problema copiilor afectaţi de migraţia părinţilor, dar şi problema legării directe a portului Constanţa de Rotterdam.

80 afișări
Imaginea articolului Elena Băsescu: Voi iniţia campanii antidrog

Elena Băsescu: Voi iniţia campanii antidrog (Imagine: Mediafax Foto)

Elena Băsescu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Cluj-Napoca, faptul că va duce în Parlamentul European "probleme despre care alţii se feresc să vorbească".

"Voi aduce pe agenda zilei acest tip de probleme, de care persoane ca domnul Severin, cap de listă la alte partide, se feresc să vorbească, spunând că sunt probleme care nu privesc România. Voi lua atitudine, voi organiza campanii antidrog. Am văzut campanii anti-fumat, dar antidrog nu, pentru că ne este ruşine de cuvinte ca droguri sau moarte asistată sau avort. Îmi doresc să aduc în politică o altă atitudine, să nu se mai vorbească de probleme tabu, despre stereotipuri, despre ce dă bine la televizor", a spus Elena Băsescu.

De asemenea, candidatul independent ar promova la nivelul PE cele două teme folosite în campania electorală, copiii afectaţi de migraţia forţei de muncă şi legătura directă dintre portul Constanţa şi Rotterdam.

"Mă voi duce în PE cu aceste două teme. Voi face în aşa fel încât măcar una dintre cele două teme să fie susţinute şi de PDL. Aceste probleme nu au avut rezolvare pentru că nu şi le-a asumat cineva. Sunt nişte teme care au legătură cu persoana mea, care mă caracterizează", a precizat Elena Băsescu.

Potrivit acesteia, primul demers în PE va fi cel al copiilor afectaţi de migraţia forţei de muncă, unde primii paşi au fost făcuţi, existând o rezoluţie a PE, dar care nu are caracter de lege.

"Depinde de cine şi-o asumă să aibă un astfel de caracter şi dacă va fi acceptată de grupul din care voi face parte. E un subiect pe agenda UE, sunt ţări din estul Europei afectate de acest fenomen. Mi-am ales această temă pentru că are legătură cu mine", a explicat candidatul independent.

Ea a precizat că ştie cum este când un copil trăieşte o perioadă fără unul dintre părinţi.

"Am stat mult timp fără unul dintre părinţi, tatăl meu făcea voiaje de nouă luni pe petrolier, am stat doi ani şi fără mama, când tata era reprezentant al Navrom la Anvers. E nevoie de lobby pentru a fi adoptată o politică comună a statelor UE, iar ONG-urile se vor ocupa strict de aceşti copii, trebuie negociat în PE, iar UE va da bani", a spus Elena Băsescu.

În cazul în care va obţine mandatul de europarlamentar, Elena Băsescu va activa în grupul parlamentar al PPE, în comisia de buget-finanţe şi în cea de politică externă.

Elena Băsescu se află în turneu electoral la Cluj-Napoca, urmând să participe la o expoziţie în cadrul TIFF şi la un concert al trupei Voltaj.

Joia trecută, Elena Băsescu a declarat, la Antena 2, răspunzând unei întrebări, că, din postura de parlamantar european, probabil că va fi de acord cu legalizarea drogurilor uşoare, cum ar fi marijuana. Ea a fost întrebată, la emisiunea "Vorbe grele", în legătură cu "câteva teme de dezbatere aprigă în Parlamentul European", respectiv legalizarea drogurilor uşoare, care a stârnit o dezbatere aprinsă, şi sinuciderea asistată în cazul celor care sunt bolnavi incurabili şi în numele cărora îşi dau acordul familiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici