Elena Udrea a venit la Parlament să îşi vadă dosarul: Din comunicatul DNA nu am înţeles despre ce e vorba

Deputatul Elena Udrea a venit, joi, la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor pentru a-şi consulta dosarul, afirmând că nu vrea să se pronunţe până ce nu află acuzaţiile, având în vedere că toate informaţiile le are din presă, iar din comunicatul DNA nu a "înţeles foarte bine despre ce este vorba".

1398 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea a venit la Parlament să îşi vadă dosarul: Din comunicatul DNA nu am înţeles despre ce e vorba

Udrea a venit la Parlament să îşi vadă dosarul: Din comunicatul DNA nu am înţeles despre ce e vorba (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Elena Udrea era aşteptată încă de miercuri pentru a-şi studia dosarul, însă a transmis că nu poate ajunge deoarece avocatul nu este disponibil. Joi, Udrea a precizat că singurele informaţii pe care le are despre acuzaţii vin din presă. "Am văzut doar ce spuneţi dumneavoastră, în presă, şi văd că de la o zi la alta şi dumneavoastră, presa, aveţi informaţii diferite sau interpretări diferite aşa că evident că am venit să văd acest dosar", a spus deputatul.

Udrea a refuzat să dea explicaţii şi despre acuzaţiile DNA privind scoaterea din patrimoniul public a unei vile din Eforie şi vânzarea la preţ subevaluat sau despre informaţiile că în tranzacţie ar fi fost implicat şi fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, Mircea Băsescu.

"Nu ştiu nici că ar fi închiriat-o, nici că numele ar apărea în dosar, deci eu doar ascult ce spune presa şi mă raportez la asta. Logic este să mă duc să văd în realitate ce este în acest dosar, mai ales că din comunicatul DNA nu am înţeles foarte bine despre ce este vorba, despre ce ani, despre ce sume. Până nu văd dosarul nici nu ştiu pe ce anume să mă pronunţ", a spus deputatul.

Elena Udrea îşi va studia joi dosarul, urmând ca deputaţii din Comisia juridică să întocmească un raport asupra solicitărilor DNA de urmărire penală, reţinere şi arestarea preventivă vineri dimineaţa. Luni, raportul Comisiei va fi discutat în şedinţa conducerii Camerei Deputaţilor, care urmează să stabilească data la care va avea loc plenul în care se vor vota cererile procurorilor. Cel mai probabil, votul va avea loc miercuri.

DNA cere ministrului Justiţiei să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea umrăririi penale, a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea, într-un nou dosar în care aceasta este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit suma de 520.000 de lei, reprezentând valoarea unor lucrări de renovare a unei vile din Eforie Sud, care a fost trecută în patrimoniul privat şi scoasă la vânzare la un preţ subevaluat.

De asemenea, Elena Udrea este suspectată că, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, având influenţă asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi SC Hidroelectrica SA, a cerut unui om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA. Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit de la acest om de afaceri suma de 3,8 milioane de dolari.

Într-un comunicat de presă transmis marţi, DNA arată că procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi, a transmis procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie referatul în acest caz, pentru a fi sesizată Camera Deputaţilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale a Elenei Udrea, care a îndeplinit, succesiv, în perioada decembrie 2008 - februarie 2012, funcţiile de ministru al Turismului, ministru interimar al Mediului şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Aceasta este suspectată de luare de mită, în formă continuată, trafic de influenţă, în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile în virtutea funcţiei, spălare de bani în formă continuată şi fals în declaraţii de avere în formă continuată, cu referire la declaraţiile de avere din perioada 2009 - 2012.

De asemenea, procurorul şef al DNA a transmis acest referat ministrului Justiţiei, pentru a solicita Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a Elenei Udrea, pentru luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile în virtutea funcţiei şi spălare de bani în formă continuată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici