Elena Udrea cere în "Gala Bute" notele informative ale SRI despre "situaţiile" angajaţilor şi firme

Elena Udrea le-a solicitat magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să ceară de la Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi DNA Alba note informative care ar arăta "situaţii cu posibil caracter ilegal create între angajaţi ai ministerului şi firme din afara instituţiei".

1838 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea cere în "Gala Bute" notele informative ale SRI despre "situaţiile" angajaţilor şi firme

Elena Udrea cere în "Gala Bute" notele informative ale SRI despre "situaţiile" angajaţilor şi firme (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

"Am avut la minister note trimise de la SRI în care se aducea la cunoştinţă situaţii cu posibil caracter ilegal create între angajaţi ai ministerului şi firme din afara instituţiei", a declarat, luni, Elena Udrea, la ieşirea de la instanţa supremă.

De altfel, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au modificat condiţiile controlului judiciar impus Elenei Udrea, în sensul în care acesteia i-a fost ridicată interdicţia de a părăsi ţara, decizia nefiind definitivă.

La data de 21 aprilie 2015, Elena Udrea a fost trimisă în judecată, în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului omonim de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

Alături de Udrea, au fost trimişi în judecată fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Gheorghe Nastasia, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroag.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici