Elena Udrea după audierea în dosarul „Hidroelectrica”: Cum, Doamne iartă-mă, să te mai aperi?

Fostul ministru Elena Udrea a fost audiată din nou, luni, în dosarul „Hidroelectrica” şi a răbufnit spunând că nu ştie cum „Doamne iartă-mă” să se mai apere, ţinând cont de faptul că în precedentul dosar, deşi fapta nu exista, „judecătorul (...) a zis ia de aici 6 ani cu executare”.

3566 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea după audierea în dosarul „Hidroelectrica”: Cum, Doamne iartă-mă, să te mai aperi?

Fostul ministru Elena Udrea, acuzată de fapte de corupţie în dosarul „Hidroelectrica”, a declarat, la ieşirea de la noul termen de la Curtea de Apel Bucureşti, că nu ştie cum să se mai apere, dar are încredere că un judecător se va uita la probele din dosar şi „va avea curaj” să dea o soluţie legală.

„Am avut proces în care am luat o condamnare de 8 ani cu executare deşi chiar judecătoarea recunoaşte că fapta nu era prevăzută de legea penală în anul 2009. Deci, sper că nu venim degeaba la acest proces (dosarul „Hidroelectrica” - n.r.) şi că ce se întâmplă în sală chiar contează şi că de data aceasta judecătoarea din acest dosar se va uita la probele din dosar şi va dispune o soluţie corectă şi legală”, a spus Elena Udrea.

Întrebată de jurnalişti ce strategie are pentru Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la recursul declarat împotriva sentinţei de 8 ani cu executare în dosarul privind campania electorală din 2009, Udrea a răbufnit şi a spus că nu mai ştie cum să se apere.

„Nici eu nu ştiu. Nu ştiu cum aş putea să mă apăr, câtă vreme judecătoarea recunoaşte că fapta nu era prevăzută de legea penală, deci nici faptele de instigare la luare de mită şi, ca urmare, nici cele de spălare de bani, care erau consecvente instigărilor la luare de mită. Cum, Doamne iartă-mă, să te mai aperi? Dacă însuşi judecătorul spune că nu e adevărat, fapta nu era prevăzută de legea penală în 2009, cu toate astea, ia de aici, 6 ani cu executare. Mai mult decât că vom merge în faţa instanţei şi iarăşi – că eu sunt cu speranţa şi cu dreptatea divină – sper că la ÎCCJ vom da de un complet care să aibă curajul să pronunţe o soluţie în acord cu textul legii, nimic mai mult”, a răspuns fostul ministru al Turismului.

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a spus că nu îşi pune mari speranţe în soluţia pe care o va da Curtea de Apel Bucureşti în dosarul „Hidroelectrica”.

„Nu am atât de multe speranţe, având în vedere că în precedentul dosar, unde s-a dispus o condamnare pentru fapte care nu erau prevăzute de legea penală, păi şi în situaţia de faţă faptele nu sunt prevăzute de legea penală, că este tot o acuzaţie conformă căreia ar fi fost o mită pentru altcineva”, a spus Rădulescu.

Şi ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost audiat luni în dosarul „Hidroelectrica”, el având calitatea de martor.

Elena Udrea şi jurnalistul Dan Andronic au fost trimişi în judecată în anul 2015, de către DNA, pentru fapte de corupţie. Concret, Elena Udrea este acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Andronic de mărturie mincinoasă.

Instanţa a pus sechestru de 4,7 milioane de euro asupra bunurilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici