Emil Boc a depus jurământul ca primar în şedinţa de constituire a Consiliului Local Cluj-Napoca

Emil Boc a depus, vineri, jurământul ca primar al municipiului Cluj-Napoca, în cadrul şedinţei de constituire a Consiliului Local, în care vor fi aleşi şi cei doi viceprimari, la ceremonie asistând şi soţia fostului premier, dar şi mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ.

389 afișări
Imaginea articolului Emil Boc a depus jurământul ca primar în şedinţa de constituire a Consiliului Local Cluj-Napoca

Emil Boc a depus jurământul ca primar în şedinţa de constituire a Consiliului Local Cluj-Napoca (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Emil Boc a jurat cu mâna pe Biblie şi pe Constituţie în cadrul şedinţei de constituire a Consiliului Local Cluj-Napoca la care au participat cei 27 de consilieri aleşi în urma scrutinului din 10 iunie şi a primit eşarfa tricoloră aferentă funcţiei.

Ceremonia de depunere a jurământului în funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca de către Emil Boc s-a desfăşurat în Sala de Sticlă a Primăriei în prezenţa prefectului de Cluj, Ioan Vuşcan, a preşedintelui ales al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a liderului PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a preşedintelui PDL Cluj, Daniel Buda, şi a şefului UDMR Cluj, Mate Andras. La eveniment au luat parte şi parlamentari, dar şi soţia lui Emil Boc, Oana Boc, fostul prefect Florin Stamatian, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Cluj-Napoca, judecătorul Lucian Marian, precum şi mitropolitului Clujului, IPS Andrei Andreicuţ.

Mitropolitul Clujului a binecuvântat şedinţa Consiliului Local Cluj-Napoca şi le-a urat aleşilor să primească Duhul înţelepciunii.

"Ne rugăm cu umilinţă milostiveşte-te asupra primarului nostru, Consiliului Local şi oraşului nostru şi dă-le Duhul înţelepciunii. Succes", a spus IPS Andrei Andreicuţ.

La rândul său, Emil Boc a declarat că doreşte să fie edilul tuturor clujenilor, al celor care l-au votat şi al celor care nu l-au votat, promiţând că va uni, şi nu va dezbina.

"Alegerea în funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca mă onorează, mă obligă şi mă responsabilizează. Vreau să îi asigur pe toţi clujenii că voi fi primarul tuturor, al celor care m-au votat şi al celor care nu m-au votat. În calitate de primar voi fi unul care va încerca să unească, nu să dezbine în acest oraş, şi voi aduna în jurul Primăriei tot ceea ce este cu bună credinţă binevenit, pentru a face o viaţă mai bună aici, în oraşul nostru, şi voi lua ideile, indiferent de unde provin, de la putere, opoziţie sau societatea civilă", a spus Boc.

Acesta a spus că vrea ca municipiul Cluj-Napoca să devină "cel mai frumos din România" şi să fie invidiat de alte oraşe din ţară sau din străinătate. "Vreau să îi asigur pe consilierii locali de întreaga mea colaborare, în interesul locuitorilor municipiului Cluj-Napoca, cu prefectul, cu preşedintele CJ Cluj, pentru că toţi am fost aleşi cu un singur scop, să facem tot ce ne stă în putinţă ca oamenii să o ducă mai bine în acest oraş şi în acest judeţ. Voi fi omul care se va împotrivi tuturor demersurilor care să ne dezbine", a conchis Boc.

În şedinţa de constituire a Consiliului Local Cluj-Napoca au fost validaţi şi cei 27 de consilieri locali care au depus şi ei jurământul, aleşii UDMR spunând "Jur" şi în limba maghiară.

În cadrul şedinţei urmează să fie aleşi, prin vot secret, şi cei doi viceprimari ai municipiului care îl vor seconda pe Emil Boc.

Consiliul Local Cluj-Napoca este format din 27 de membri. USL are 12 consilieri, PDL - 10, UDMR - patru, iar PPDD unul.

Primarul ales al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost validat în funcţie, marţi, de Judecătorie.

Vineri, conducerea USL Cluj a depus la Judecătoria Cluj-Napoca recurs la sentinţa de validare a lui Emil Boc în funcţia de primar al municipiului şi a cerut invalidarea alegerii, susţinând că acesta a ajuns în funcţie în baza unei "fraude electorale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici