USL Cluj a atacat cu recurs sentinţa de validare a lui Emil Boc în funcţia de primar

Conducerea USL Cluj a depus, vineri, la Judecătoria Cluj-Napoca, recurs la sentinţa de validare a lui Emil Boc în funcţia de primar al municipiului şi a cerut invalidarea alegerii, susţinând că acesta a ajuns în funcţie în baza unei "fraude electorale".

313 afișări
Imaginea articolului USL Cluj a atacat cu recurs sentinţa de validare a lui Emil Boc în funcţia de primar

USL Cluj a atacat cu recurs sentinţa de validare a lui Emil Boc în funcţia de primar (Imagine: Shutterstock)

Preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că USL a decis să înainteze recurs la sentinţa de validare a lui Emil Boc ca primar al municipiului Cluj-Napoca.

"Am decis în USL contestarea la Judecătoria Cluj-Napoca a validării lui Emil Boc în funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca. Am depus, vineri, recurs în termenul legal de 15 zile întrucât considerăm că alegerea sa s-a bazat pe o fraudă electorală, pe care noi am semnalat-o la vremea respectivă atât la Biroul Electoral Judeţean, cât şi la Biroul Electoral Central. Recursul se va judeca la Tribunalul Cluj", a spus Nicoară.

În recursul depus la instanţă se cere "invalidarea alegerii lui Emil Boc în funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca" pe motiv că acesta a fost ales "prin fraudă electorală", existând "vădite încălcări ale legii civile şi electorale".

"Frauda electorală a constat în faptul că atât în cursul procesului de votare, cât şi în derularea activităţii de numărare a voturilor şi încheiere şi transmitere a proceselor-verbale privind stabilirea rezultatului votării pentru alegerea primarului, reprezentanţii USL au semnalat o serie consistentă de nereguli care sunt în măsură să vicieze rezultatul final al votului şi să deturneze manifestarea de voinţă exprimată de alegători", se arată în document.

Emil Boc va depune jurământul, vineri, ca primar în cadrul şedinţei de constituire a Consiliului Local Cluj-Napoca, programată de la ora 14.00.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Cluj-Napoca, Lucian Marian, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în urma depunerii recursului de către USL Cluj nu se suspendă sentinţa de validare a lui Emil Boc în funcţia de primar.

Primarul ales al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost validat în funcţie, marţi, de Judecătorie.

Preşedintele Judecătoriei Cluj-Napoca, Sorina Seleşiu, declara, marţi, corespondentului MEDIAFAX că validarea lui Boc ca primar al municipiului a avut loc în Camera de Consiliu a instituţiei, după verificarea unor acte, printre care raportul financiar cu cheltuielile din alegerile locale şi procesul-verbal cu rezultatul scrutinului comunicat de Biroul Electoral Municipal (BEM).

Astfel, Boc va redeveni primarul Clujului, el revenind "acasă" după mai bine de trei ani.

Boc a fost primar al Clujului din 2004, când a câştigat alegerile în faţa lui Gheorghe Funar. Mandatul său a fost reînnoit la alegerile locale din vara anului 2008, cu un scor foarte bun. Preşedintele Băsescu menţiona, cu acea ocazie, că toţi politicienii şi analiştii care l-au criticat şi au râs de Boc pentru că ar fi "trompeta" sau "marioneta" şefului statului ar trebui să îi ceară scuze primarului Clujului, după scorul electoral obţinut de acesta.

La finele anului 2008, Boc a devenit premier, iar în luna aprilie a acestui an, după demisia de la şefia Executivului, şi-a anunţat candidatura la Primăria Cluj-Napoca.

La alegerile din 10 iunie, seara, unele exit poll-uri îl indicau pe Marius Nicoară (USL) câştigător al alegerilor pentru Primăria Cluj-Napoca.

Întrucât rezultatele altor exit-poll-uri arătau o diferenţă "la mustaţă" între Emil Boc şi Marius Nicoară, noaptea de după scrutin a fost una albă pentru democrat-liberalii clujeni, una în care s-au făcut numărători paralele, dar nu şi declaraţii, care au fost amânate - ca şi şampania - până la anunţarea rezultatelor finale.

Potrivit datelor finale ale BEJ Cluj, Emil Boc a redevenit primar al Clujului cu 53.674 de voturi (40,61%), în timp ce Marius Nicoară (USL), principalul său contracandidat, a obţinut 52.251 de voturi (39,53%), diferenţa dintre cei doi fiind astfel de 1.423 voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici