Emil Boc vrea o sesiune extraordinară a Parlamentului în ianuarie, pentru buget

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, după şedinţa BPN, că premierul desemnat Emil Boc a cerut sprijinul grupurilor parlamentare, astfel încât după finalizarea bugetului pe 2010, în zilele următoare, să se convoace la începul lunii ianuarie o sesiune extraordinară a Parlamentului.

19 afișări
Imaginea articolului Emil Boc vrea o sesiune extraordinară a Parlamentului în ianuarie, pentru buget

Emil Boc vrea o sesiune extraordinară a Parlamentului în ianuarie, pentru buget (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Preşedintele PDL, premierul desemnat Emil Boc, a cerut sprijin grupurilor parlamentare pentru un calendar accelerat, mai întâi Guvernul se angajează să finalizeze legea bugetului de stat în următoarele zile, în aşa fel încât să se poată convoca în Parlament o sesiune extraordinară în prima jumătate a lunii ianuarie", a spus Flutur.

El a arătat că, la solicitarea premierul Boc, grupurile vor propune organizarea, în prima jumătate a lunii ianurie, a unei sesiuni extraordinare, pentru depunerea în Parlament a bugetului de stat pe 2010, arătând că este o urgenţă pentru economia României şi pentru toate instituţiile care aşteaptă această construcţie bugetară.

Flutur a mai declarat că în şedinţa Biroului Permanent Naţional s-a discutat despre sprijinul parlamentarilor PDL pentru votul de învestitură al Guvernului Emil Boc, dar şi despre mobilizarea parlamentarilor, atât în privinţa audierilor din comisii, cât şi a votului de învestitură din plenul reunit, de miercuri.

Vicepreşedintele PDL a mai spus că nu s-au stabilit sancţiuni pentru parlamentarii care lipsesc la audieri sau la votul din plenul reunit pentru învestirea Guvernului şi a arătat că PDL mizează pe votul UDMR, al minorităţilor şi al parlamentarilor independenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici