Epidemia ajută avansul tehnologic al României. Elevii îi cer lui Iohannis să promulge legea care dă acces la educaţie online

20 de asociaţii şi federaţii de elevi, studenţi şi părinţi îi cer preşedintelui Klaus Iohannis să promulge legea care prevede asigurarea accesului la educaţie online pentru toţi elevii şi profesorii.

256 afișări
Imaginea articolului Epidemia ajută avansul tehnologic al României. Elevii îi cer lui Iohannis să promulge legea care dă acces la educaţie online

20 de asociaţii de elevi îi cer lui Iohannis să promulge legea care dă acces la educaţie online

Potrivit unei scrisori deschise semnate de Consiliului Naţional al Elevilor şi peste 20 de asociaţii şi federaţii de elevi, studenţi şi părinţi, Legea nr. 327/2020 este o iniţiativă legislativă prin care Executivul va putea să asigure accesul nemijlocit la educaţie online pentru toate categoriile de elevi şi profesori.

Astfel, procesul de educaţie va putea continua independent de evoluţia epidemiei.

„Această iniţiativă legislativă trebuie promulgată de urgenţă şi implementată cu rigurozitate, astfel încât luna septembrie va fi o lună în care toţi elevii se vor întoarce la şcoală, nu doar cei care au un statut socio-economic confortabil”, se arată în scrisoare.

Semnatarii susţin digitalizarea echitabilă a educaţiei.

„Procesul instructiv-educativ trebuie să devină unul participativ, incluziv, transparent şi să se plieze pe realitatea impusă de evoluţia tehnologică”, au subliniat semnatarii scrisorii deschise.

Aceştia au arătat că, din 11 martie 2020, atunci când cursurile au fost suspendate, 900.000 de elevi din România au fost lăsaţi în afara sistemului public de învăţământ, iar dreptul lor la educaţie a fost încălcat.

„Educaţia nu a putut continua în comunităţile dezavantajate, acolo unde dispozitivele conectate la Internet şi accesul la reţelele educaţionale rămân o utopie. Dreptul la educaţie a fost încălcat pentru că statul român nu a furnizat accesul la şcoala online pentru elevii şi profesorii care trăiesc la limita subzistenţei”, au subliniat semnatarii scrisorii deschise.

Aceştia consideră efectele situaţiei s-au transpus în rezultatele îngrijorătoare la Evaluarea Naţională, unde jumătate dintre elevii din mediul rural nu au putut obţine o notă de promovare la Matematică, dar şi la examenul de Bacalaureat, unde a fost înregistrată cea mai scăzută rată de promovare din ultimii 6 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici