Eugen Nicolăescu (PNL): Legea prevenţiei, respinsă prin încălcarea Regulamentului

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a declarat, marţi, că Legea prevenţiei în sănătate a fost respinsă de Comisia de Sănătate prin încălcarea procedurilor parlamentare, afirmând că amendamentele aduse legii nu au fost supuse dezbaterii aşa cum prevedea Regulamentul Camerei Deputaţilor.

192 afișări
Imaginea articolului Eugen Nicolăescu (PNL): Legea prevenţiei, respinsă prin încălcarea Regulamentului

Eugen Nicolăescu (PNL): Legea prevenţiei, respinsă prin încălcarea Regulamentului (Imagine: Alexandru Hojda / Mediafax Foto)

"Proiectul de lege privind prevenţia în sănătate a fost respins în cadrul Comisiei pentru sănătate şi familie a Camerei Deputaţilor, PSD încălcând în mod flagrant procedurile parlamentare, dar şi principiile de bază ale democraţiei şi ale statului de drept", a declarat deputatul PNL Eugen Nicolăescu, unul dintre iniţiatorii proiectului PNL.

Eugen Nicolăescu a afirmat că amendamentele asumate de PNL şi depuse în termenul regulamentar nu au fost supuse dezbaterii Comsiei.

"Raportul de respingere, adoptat de majoritatea conturată în jurul PSD, încalcă Regulamentul Camerei Deputaţilor şi arată că social-democraţii sfidează în mod permanent valorile şi principiile democratice, răsturnând cu totul regulile de funcţionare ale Parlamentului României", a mai spus liberalul, afirmând că "gestul PSD generează o incoerenţă gravă în procesul legislativ şi totodată echivalează cu o cenzură a vocii societăţii civile care astfel este pur şi simplu redusă la tăcere."

Eugen Nicolăescu susţine că, potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, în cazul în care amendamentele ar fi fost dezbătute, votate şi acceptate în cadrul şedinţei, "pe acest proiect legislativ se putea hotărî doar desesizarea Camerei Deputaţilor”.

"Doar în această situaţie, prin eliminarea înfiinţării Agenţiei, legea ar fi intrat în competenţa Senatului, ca prima Cameră sesizată, iar Camera Deputaţilor ar fi devenit for decizional", a explicat liberalul.

Eugen Nicolăescu a mai spus că PNL va trimite societăţii civile implicate, specialiştilor din domeniul sănătăţii, Comisiei de sănătate a PNL, deputaţilor şi senatorilor liberali, forma amendată a legii, pentru a crea contextul general de susţinere a Legii prevenţiei în sănătate.

Comisia de Sănătate a respins ,marţi, Legea prevenţiei, cu majoritate covârşitoare, pentru că în urma modificării pe care liberalii au adus-o proiectului de lege- renunţarea la înfiinţarea Agenţiei de Prevenţie în Sănătate -prima cameră sesizată devine Senatul, a declarat deputatul PSD Corneliu Buicu, preşedintele Comisie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici