Eugen Nicolicea, preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor: Există posibilitatea ca legea de respingere a OUG 13 să fie declarată neconstituţională

Preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a declarat, luni, că există posibilitatea ca Legea de respingere a OUG 13 să fie declarată neconstituţională de către CCR, în cazul în care va fi sesizată, el invocând existenţa unui precedent în acest sens în jurisprudenţa CCR.

1467 afișări
Imaginea articolului Eugen Nicolicea, preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor: Există posibilitatea ca legea de respingere a OUG 13 să fie declarată neconstituţională

Eugen Nicolicea, preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor: Există posibilitatea ca legea de respingere a OUG 13 să fie declarată neconstituţională (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

„Eu vă învederez faptul că există posibilitatea ca şi Legea de respingere (a OUG 13, n.r.) să fie declarată neconstituţională, aşa cum a mai fost declarată o astfel de lege prin Decizia nr. 98/2001”, a subliniat Nicolicea.

El a spus că acei care insistă ca o OUG abrogată să poată să fie respinsă printr-o lege, adică să aibă două date de încetare, trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru eventualele efecte produse, şi a arătat că preşedintele Iohannis şi opoziţia au făcut propunerea abrogării prin lege.

„Premierul Grindeanu a vorbit de două soluţii – prorogare de termen şi abrogare. Prorogarea, dacă o făceai pe patru ani, să ieşi din mandatul acesta, nu aveam niciun fel de problemă, niciun fel de discuţii. Dar pentru a nu exista discuţii, a cedat şi a acceptat punctul de vedere al preşedintelui, şi anume să fie dată OUG de abrogare. La fel, domnul Dragnea a zis să le dăm ocazia să îşi manifeste înţelepciunea în ceea ce priveşte conţinutul juridic. Am acceptat ceea ce a spus opoziţia, dar, să ţineţi minte, dacă va exista un efect negativ, le aparţine în totalitate”, a subliniat Nicolicea.

Întrebat dacă ar exista posibiliattea să fie contestată la CCR Legea de respingere a OUG 13, Nicolicea a precizat: „Din partea PSD nu va exista niciun fel de contestaţie, dar cum a fost atacată OUG 14, persoanele respective credeţi că nu pot să atace în continuare?”.

Plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional, se va pronunţa marţi, prin vot, asupra proiectului de lege de aprobare a OUG 14, dar şi asupra proiectului de lege de respingere a OUG 13.

Comisia juridică a Camerei se va reuni marţi dimineaţă pentru a dezbate şi OUG 13, venită între timp de la Senat, astfel încât cele două OUG să poată intra, ambele, la votul final.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici