Eugen Teodorovici neagă că s-a discutat înlăturarea şefei ANAF şi a lui Darius Vâlcov

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că nu s-a discutat despre înlocuirea preşedintelui ANAF, Mihaela Triculescu sau a consilierului pe probleme economice, Darius Vâlcov, în contextul informaţiilor apărute în spaţiul public.

671 afișări
Imaginea articolului Eugen Teodorovici neagă că s-a discutat înlăturarea şefei ANAF şi a lui Darius Vâlcov

Eugen Teodorivici neagă că s-a discutat înlăturarea şefei ANAF şi a lui Darius Vâlcov

„Vă spun clar ca nu a discutat nimeni despre un astfel de subiect !", a declarat Eugen Teodorovici, pentru MEDIAFAX.

Ministrul Finanţelor a răspuns în acest fel la întrebarea legată de o posibilă decizie de înlăturare a şefei ANAF Mihaela Triculescu şi ulterior a lui Darius Vâlcov, consilier al premierului pe probleme economice.

Informaţia furnizată de "Adevărul", potrivit căreia Viorica Dăncilă ar pregăti debarcarea celor doi, vine în contextul în care vineri premierul a decis să renunţe şi la serviciile Ancăi Alexandrescu, un alt om apropiat al lui Liviu Dragnea, asemenea lui Darius Vâlcov.

Întrebată de ce e luat decizia de a renunţa la Anca Alexandrescu, Dăncilă a spus doar că experienţa acesteia este necesară la partid, în cadrul departamentului de comunicare, în perioada campaniei electorale.

Ministrul Eugen Teodorovici şi-a exprimat totuşi, vineri, nemulţumirea faţă de activitatea şefei ANAF, Mihaela Triculescu, spunând că acticitatea acesteia va fi evaluată în prima jumătate a anului.

„Sarcina pe care orice şef al ANAF este de a colecta, de a restructura, de a reforma sistemul. Vis a vis de partea de colectare, categoric putea să fie mai bună. Nu pot să mă declar mulţumit, nu am să spun altfel decât este situaţia reală. Fiecare dintre noi stăm până vom fi schimbaţi. Are obligaţia ca până la final de prim semestru, când facem prima rectificare, să rămână în planul de colectare impus de ministrul de Finanţe. Pe lână cele 21 de procente din PIB pe care ANAF trebuie să le colecteze, obligaţia ANAF este de 30%, să vină măsuri mai eficiente de colectare”, a spus ministrul..

Mihaela Triculescu a fost numită în luna ianuarie în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), după revocarea lui Ionuţ Mişa.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici