Eugen Tomac: Clasa politică, incultă,a uitat de drama din 6 iulie '49, când au murit peste 35000 de români

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a criticat vineri clasa politică din România pentru că ”a uitat” de una dinte cele mai negre din istoria românilor, drama de pe 6 iulie 1949, şi a apreciat că, în prezent, ”a fi patriot nu este în trend”.

696 afișări
Imaginea articolului Eugen Tomac: Clasa politică, incultă,a uitat de drama din 6 iulie '49, când au murit peste 35000 de români

Eugen Tomac: Clasa politică, incultă,a uitat de drama din 6 iulie '49, când au murit peste 35000 de români

"O dramă uitată de o clasă politică incultă. Pe 6 iulie 1949, peste 35.000 de romani din Basarabia şi-au văzut moartea cu ochii în trenurile inumane care îi transportau, ca pe animale, spre Kazahstan, sau Siberia. Pe trenurile groazei scria: <muncitori români care au venit în raiul URSS>. Peste 11.000 de familii au fost despărţite, iar destinele a tot atâţia copii, nenorocite.", a scris Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

În opinia liderului PMP, noaptea de 5 spre 6 iulie 1949, atunci când Uniunea Sovietică declanşa cel de-al doilea val al deportărilor din Basarabia, este una dinte cele mai negre din istoria românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

”Acei români au fost sacrificaţi pentru libertatea noastră de astăzi. Ce face România anului 2018 în schimb? Uită. Cu o clasă politică incultă, închinată propriilor interese, nu putem spera la nimic mai mult decât suntem astăzi. A fi patriot astăzi nu este în trend, deşi lecţiile de patriotism şi demnitate adevărate ne lipsesc cel mai mult. Pentru a onora memoria înaintaşilor, pentru a ne respecta ţara şi generaţiile ei de mâine!”, a adăugat Eugen Tomac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici