Eugen Tomac, despre Schengen: Anunţul festivist al premierului Ciolacu trebuie privit cu multă rezervă

Anunţul festivist al premierului Ciolacu trebuie privit cu multă rezervă, susţine europarlamentarul Eugen Tomac. Acesta spune că Austria nu face nicio favoare României dacă îşi schimbă poziţia, ci este dreptul României să fie în Schengen.

193 afișări
Imaginea articolului Eugen Tomac, despre Schengen: Anunţul festivist al premierului Ciolacu trebuie privit cu multă rezervă

Eugen Tomac, despre Schengen: Anunţul festivist al premierului Ciolacu trebuie privit cu multă rezervă

„Anunţul festivist al premierului Ciolacu trebuie privit cu multă rezervă. Premierul este în campanie de comunicare, să nu zic electorală, şi a vrut să anunţe ceva în plus faţă de Preşedintele Iohannis, care tace şi nu are curaj să bată cu pumnul masa Consiliului European, unde trebuie dus subiectul Schengen”, spune, pe Facebook, europarlamentarul Eugen Tomac.

Acesta spune că subiectul extinderii spaţiului Schengen nu mai este o problemă între România şi Austria, este o problemă europeană, „acolo trebuie tranşat acest blocaj în spiritul tratatelor Uniunii Europene şi al acordului Schengen” şi că „nicio ţară din Europa nu a fost pusă într-o situaţie atât de umilitoare precum suntem noi şi vecinii bulgari trataţi”.

„Austria nu face nicio favoare României dacă îşi schimbă poziţia şi renunţă la aceste condiţii absurde. Este dreptul nostru să fim în Schengen şi trebuie să fim trataţi ca cetăţeni europeni, nu discriminaţi şi umiliţi în mod absurd. Prin urmare, orice anunţ exagerat, care nu este confirmat de o agendă clară, nu face decât să întărească în mod gratuit euroscepticismul românesc, iar de aşa ceva nu avem nevoie”, adaugă europarlamentarul.

Există o dinamică cu un ton mai pozitiv, dar care deocamdată rămâne în chenarul prudenţei şi al negocierilor, susţine preşedintele PNL Nicolae Ciucă.

Austria şi-a flexibilizat poziţia în ceea ce priveşte spaţiul Schengen şi este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România, a anunţat premierul Marcel Ciolacu.

„Am spart gheaţa! Austria şi-a flexibilizat poziţia în ceea ce priveşte spaţiul Schengen şi este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România. Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene”, a scris pe Facebook premierul Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici