Eurodeputat PSD îl atacă pe Guy Verhofstadt că ia bani de la firme de lobby: Nu ar vrea să fie cetăţean român pentru că l-ar lua ANI!

Euroalesul PSD Emilian Pavel acuză că liderului grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, îi sunt permise discursurile populiste la Bruxelles şi că acesta nu şi-ar dori niciodată să fie cetăţean sau parlamentar român pentru că l-ar lua instant ANI.

1104 afișări
Imaginea articolului Eurodeputat PSD îl atacă pe Guy Verhofstadt că ia bani de la firme de lobby: Nu ar vrea să fie cetăţean român pentru că l-ar lua ANI!

Eurodeputat PSD îl acuză pe Guy Verhofstadt că ia bani de la firme de lobby: Nu ar vrea să fie cetăţean român pentru că l-ar lua ANI!

„Aşa cum spuneam recent şi în cazul europarlamentarului german Elmar Brok – prins că îşi dijmuia, în folos personal (!!), proprii vizitatori la Bruxelles, deşi Parlamentul European subvenţionează aceste vizite, trebuie să ne uităm mereu cu multă atenţie la cine ce spune despre România pentru că toţi aceşti oameni care clamează că ne vor binele, nu îşi văd de fapt decât propriul interes, de cele mai multe ori ascuns, dar extrem de bine plătit”, a afirmat Emilian Pavel, printr-un comunicat de presă remis, luni, MEDIAFAX.

Acesta vorbeşte şi despre scrisoarea transmisă de senatorul PNL Florin Cîţu către Guy Verhofstadt în care liberalul reclamă că PSD şi ALDE vor să controleze BNR.

„Recent, un parlamentar PNL a mers cu pâra la un alt domn care «ne vrea binele», Guy Verhofstadt, acuzând coaliţia PSD-ALDE că atacă nici mai mult nici mai puţin decât independenţa BNR, în condiţiile în care BNR este atât de atacată, săraca, încât îşi permite să nu participe la audierile din Parlament la care este invitată. Doar în România şi doar în mintea PNL - USR - Cioloş şi alţii… Nu ştiu unde altundeva aşa ceva ar fi tolerat. Ştiu însă ce îi este tolerat domnului Verhofstadt în Belgia şi la Bruxelles şi ştiu de ce acest domn – cu gesturi ample, chiar populiste, în timp ce livrează discursuri, nu ar vrea să fie niciodată cetăţean sau parlamentar român: pentru că l-ar lua ANI instant!”, a explicat europarlamentarul PSD.

El acuză că europarlamentarii PPE Elmar Brok şi Guy Verhofstadt încasează sute de mii de euro de la firme de lobby şi ocupă funcţii în conducerile unor corporaţii cu interese peste tot în Europa, în condiţii în care un parlamentar român nu se poate autoriza nici măcar ca producător agricol, însă poate fi notar.

„Ca să fiu mai clar, conform presei, în 2018 domnul Verhofstadt a încasat, pe lângă modestul salariu de la Parlamentul European, între 900.000 şi 1,4 milioane de euro din diverse alte activităţi! Se află astfel în top 3 în Parlamentul European. Printre altele, Guy Verhofstadt ocupă, tot conform presei şi propriilor declaraţii, posturi de conducere sau supervizare în cadrul unor companii financiare, al unor companii care se ocupă de privatizarea serviciilor publice de livrare a apei în Grecia (!) şi multe altele.

Desigur, aceste practici nu sunt ilegale în Parlamentul European, dar eu nu voi putea primi niciodată lecţii de la nicio persoană care, culmea ipocriziei, se preface că apără interesele cetăţenilor europeni în timp ce poate sugera legislaţii favorabile pentru companiile de la care ia sute de mii de euro şi din consiliile cărora face parte. Doar la Bruxelles, pentru că la noi i-ar lua ANI pe toţi”, a conchis Emilian Pavel.

Joia trecută, senatorul PNL Florin Cîţu i-a transmis liderului grupului ALDE din PE, Guy Verhofstadt, că ALDE şi PSD duc o campanie de intimidare a BNR şi Consiliului Concurenţei, în dorinţa de a control toate instituţiile independente din România. Pe această cale, liberalul anunţă că va face o plângere în acest sens şi la Comisia Europeană, ECOFIN şi Banca Centrală Europeană.

Pe 15 ianuarie, când premierul Viorica Dăncilă a prezentat în plenul PE priorităţile Preşedinţiei Consiliului UE, liderul grupului ALDE în Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a declarat că familia europeană din care face parte nu va merge alături de coaliţie, implicit ALDE România, dacă nu îşi schimbă abordarea pe amnistie.

„Ţara dumneavoastră merge pe calea lui Orban şi Kaczynski. Citesc în presă că aveţi în vedere o lege a amnistiei. Dacă se confirmă atunci familia mea europeană nu va merge cu dumneavoastră. E o critică la adresa unei practici la adresa unei majorităţi politice a ţării dvs şi cred că am dreptul ca cetăţean de onoare în România, unde am apărat interesele României în Tratatul de la Nisa şi erau idei să scadă drepturile de vot Europei de Est şi am reuşit să obţinem pentru România aceleaşi drepturi de vot. Faceţi curăţenie fără compromisuri cu forţele trecutului"”, a afirmat atunci Verhofstadt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici