Eurodeputatul Victor Negrescu: Am transmis un mesaj clar cancelarului austriac

Legislativul european nu va accepta încălcarea tratatelor şi blocarea deciziilor europene fără niciun fel de temei juridic şi va continua să susţină aderarea României la spaţiul Schengen, i-a transmis, miercuri, eurodeputatul Victor Negrescu cancelarului austriac Karl Nehammer.

586 afișări
Imaginea articolului Eurodeputatul Victor Negrescu: Am transmis un mesaj clar cancelarului austriac

Eurodeputatul Victor Negrescu: Am transmis un mesaj clar cancelarului austriac

„Am transmis astăzi, în Parlamentul European, un mesaj clar cancelarului de dreapta din Austria, Karl Nehammer, ca urmare a mesajului transmis ieri de acesta prin care se opune din nou extinderii zonei de liberă circulaţie: legislativul european nu va accepta încălcarea tratatelor şi blocarea deciziilor europene fără niciun fel de temei juridic şi va continua să susţină aderarea României la spaţiul Schengen”, a postat Negrescu.

Acesta arată că, în raportul său privind procedurile legislative speciale, care s-a aflat miercuri pe ordinea de zi a Comisiei pentru Afaceri Constituţionale, îşi propune să împiedice „aceste tipuri de blocaje” şi să introducă obligativitatea justificării juridice a veto-urilor.

„Prin acest raport de importanţă strategică pentru Parlamentul European, arătăm faptul că eurodeputaţii nu pot tolera aceste atitudini anti-europene şi au o voce comună şi puternică în apărarea tratatelor europene şi a principiului cooperării loiale”, spune eurodeputatul.

Cancelarul austriac Karl Nehammer califica, marţi, extinderea Schengen ca fiind în prezent "de neconceput" pentru ţara sa, dar a precizat că această poziţie nu are nimic de-a face cu Bulgaria şi România şi că este impusă de o problemă de securitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici