Europarlamentar PSD: România este sustenabilă fiscal, conform raportului de ţară al CE

Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, a transmis, miercuri, că raportul semestrial de ţară al Comisiei Europene confirmă faptul că România nu se confruntă cu riscuri legate de sustenabilitate fiscală pe termen scurt.

201 afișări
Imaginea articolului Europarlamentar PSD: România este sustenabilă fiscal, conform raportului de ţară al CE

Europarlamentar PSD: România este sustenabilă fiscal, conform raportului de ţară al CE

”Raportul de ţară al Comisiei contrazice flagrant toate ştirile false şi panicarde din ultima perioadă, care susţin că România nu ar avea capacitatea de a plăti pensiile şi salariile! Ştiu că e dezamăgitor pentru propaganda prezidenţială, dar avem un document oficial al UE care arată foarte clar că ţara noastră nu prezintă dezechilibre economice. Ba mai mult, conform Raportului, România este, din punct de vedere macroeconomic, mai puţin expusă riscurilor decât ţări precum Franţa, Germania, Olanda, Bulgaria, Italia sau Spania”, a trasnmis Dan Nica într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Dan Nica mai spune că precizările din raportul Comisiei Europene cu privire la deviaţia de la obiectivele bugetare pe termen mediu (MTO) reprezintă una dintre contraperformanţele generate de Guvernul din 2016, condus de Dacian Cioloş.

”Deşi Guvernul Cioloş a stat în funcţie doar un an de zile, încă ne mai luptăm cu disfuncţionalităţi din acea perioadă. De exemplu, tehnocraţii lui Dacian Cioloş au preluat renumitul MTO la minus 0,6% din PIB şi l-au lăsat la minus 2,6% din PIB! Adică mult în afara marjei recomandate de 1,6% din PIB! Iar noi, bineînţeles, trebuie să depunem eforturi pentru a corecta această problemă. Este foarte curios cum propaganda prezidenţială nu observă acest lucru. La fel cum nu suflă nicio vorbă despre faptul că Guvernul Cioloş, renumit pentru conduita sa europeană, a reuşit să atragă fonduri europene în valoare de 0 Euro!”, mai arată europarlamentarul Dan Nica.

Comisia Europeană îndeamnă România să adopte măsuri pentru corectarea deficitului bugetar şi atrage atenţia că evoluţiile politice din ultimul an generează dubii privind ireversibilitatea progreselor în reformarea sistemului judiciar şi în combaterea corupţiei la nivel înalt.

Planificarea bugetară a României de obicei ignoră prevederile cadrului fiscal, în pofida necesităţii politicilor fiscale responsabile", se arată în raportul de evaluare al Comisiei Europene adresat Consiliului UE privind Programul naţional de reforme destinat României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici