Europarlamentar: Teodorovici vrea să limiteze dreptul românilor de a călători şi lucra în UE

Siegfried Mureşan afirmă că Eugen Teodorovici vrea să limiteze dreptul românilor de a călători sau lucra în UE. Declaraţia eurodeputatului PNL vine după ce ministrul de Finanţe a spus că le-a propus omologilor din UE ca fiecărui muncitor să îi fie limitat dreptul de a lucra într-o ţară.

6566 afișări
Imaginea articolului Europarlamentar: Teodorovici vrea să limiteze dreptul românilor de a călători şi lucra în UE

Europarlamentar: Teodorovici vrea să limiteze dreptul românilor de a călători şi lucra în UE

"Oameni buni, ministrul Teodorovici vrea să limiteze dreptul românilor de a călători şi de a lucra în UE. Libertatea de mişcare, de a lucra şi a studia oriunde în Europa este o libertate fundamentală pe care poporul român a obţinut-o prin aderarea la UE. Pentru ca românii să poată lucra fără permis de muncă în toate statele membre, a trebuit să treacă 7 ani de la aderarea la Uniunea Europeană. De aceea, libertatea de mişcare nu trebuie pusă sub semnul întrebării de niciun om politic. Românii care trăiesc acum în Diaspora au plecat din cauza sărăciei, nu de plăcere. Obligaţia ministrului de Finanţe şi a Guvernului României este să creeze oportunităţi pentru români în ţară, nu să le interzică şansa de duce o viaţă mai bună în altă parte dacă ei nu au fost în stare să le ofere mai multe oportunităţi în România", a scris Siegfried Mureşan, marţi pe Facebook.

Liberalul a adăugat că sigur reacţie miniştrilor de Finanţe din cele 27 de state membre ale UE a fost de a-şi pune mâinile în cap atunci când au auzit propunerea lui Teodorovici, ministru într-o ţară care va prelua Preşedinţia Consiliului UE.

"Guvernul trebuie să atragă investitori care să creeze locuri de muncă bune în ţară. Pentru asta, trebuie să dezvolte infrastructura, să construiască autostrăzi şi să modernizeze liniile de cale ferată. Trebuie să întărească economia şi să ofere un cadru fiscal bun pentru investitori. Sunt sigur că miniştrii de Finanţe ai celor 27 de state membre şi-au pus mâinile în cap când l-au auzit pe ministrul Finanţelor din ţara care va prelua preşedinţia UE că propune lucruri care încalcă tratatele europene. Negocierile pentru Brexit au dovedit că UE nu va renunţa niciodată la libertatea de mişcare a cetăţenilor săi. Nici măcar de dragul lui Teodorovici. Europa este un proiect al libertăţii, nu al interdicţiilor de tip PSD - Teodorovici", a completat europarlamentarul PNL.

Postarea lui Siegfried Mureşan vine ca reacţie la faptul că ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi, că le-a propus miniştrilor de Finanţe din Uniunea Europeană ca fiecărui muncitor să îi fie limitat dreptul de a lucra într-o ţară, respectiv să se poată face doar pe o anumită perioadă. Oficialul de la Finanţe a susţinut că a ridicat problema aceasta la nivelul colegilor săi, miniştrii de finanţe din Europa.

De asemenea, Teodorovici a precizat că, spre deosebire de ţările din Vest care au nevoie de o schemă contra şomajului, ţările din Est, inclusiv România au nevoie de o schemă de reîntoarce a muncitorilor care au migrat, astfel că şi aici abordarea trebuie să fie diferenţiată pentru a asigura un echilibru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici