Excluderea judecătorului Dănileţ face valuri în politică: Ne compromitem iremediabil parcursul european

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, spune că, prin excluderea judecătorului Cristi Dănileţ din magistratură „ne compromitem iremediabil parcursul european” şi că noua coaliţie PNL, PSD, UDMR încep „distrugerea justiţiei”.

2718 afișări
Imaginea articolului Excluderea judecătorului Dănileţ face valuri în politică: Ne compromitem iremediabil parcursul european

Excluderea judecătorului Dănileţ face valuri: Ne compromitem iremediabil parcursul european

„PNL, PSD şi UDMR încep distrugerea justiţiei. Puţina reformă realizată va face paşi uriaşi înapoi din cauza coaliţiei girate de preşedintele Iohannis. Ne compromitem iremediabil parcursul european şi ne alăturăm Poloniei şi Ungariei pe lista de ţări-problemă. Excluderea judecătorului Cristi Danileţ din magistratură arată rău din orice punct de vedere privim lucrurile. Chiar şi dacă această decizie a CSM va fi întoarsă de Înalta Curte, semnalul a fost dat”, spune Dacian Cioloş, pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele USR atrage atenţia că judecătorii trebuie de acum să aibă mare grijă, pentru că oricine poate păţi ce a păţit Danileţ.

„Pe lângă cazul său, am tot primit informaţii în ultimele luni că mai mulţi judecători şi procurori se simt timoraţi şi se află în diferite stadii de cercetări disciplinare. Respect independenţa justiţiei şi neamestecul politicienilor în treburile ei interne, dar ştiu şi că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, inventată de PSD, nu e desfiinţată, cum nici legile justiţiei făcute de Dragnea şi Iordache nu au fost complet modificate. Şi cunosc din vechea coaliţie rezistenţa la orice modificare”, spune Dacian Cioloş.

Preşedintele USR reaminteşte că „fitilul” care a destrămat coaliţia PNL-USR-UDMR a pornit tot de la Justiţie „şi de la dorinţa foştilor colegi de a scăpa de Stelian Ion, pentru că nu era controlabil”.

„Nu vreau să cred că ne îndreptăm spre scenarii cunoscute, precum cele din Polonia sau Ungaria, cu un DNA fără dinţi şi cu magistraţi timoraţi. Dacă însă se întâmplă acest lucru, rezistenţa trebuie să fie pe măsură şi vă garantez că USR va fi în prima linie”, adaugă Cioloş.

Judecătorul din cadrul Tribunalului Cluj,Cristi Dănileţ, a fost exclus din magistratură, abaterea reţinută fiind „conduită prin care se aduce atingere imaginii justiţiei”, după ce a postat, pe TikTok două filmuleţe. Magistratul spune că imaginile nu au legătură cu profesia şi este viaţa lui privată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici