EXCLUSIV: Variante în PDL: Macovei sau Anastase ar putea candida pentru funcţia de prim-vicepreşedinte

Eurodeputatul Monica Macovei sau preşedintele Camerei Deputaţilor, Robeta Anastase, ar putea fi candidaţi pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL la Convenţia Naţională din 14 mai, au declarat pentru MEDIAFAX surse din partid.

329 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Variante în PDL: Macovei sau Anastase ar putea candida pentru funcţia de prim-vicepreşedinte

Variantă în PDL: Macovei sau Anastase ar putea candida pentru funcţia de prim-vicepreşedinte (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Sursele citate susţin că pentru un post de prim-vicepreşedinte era propusă de către echipa lui Emil Boc preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, dar aceasta nu a fost acceptată de echipa lui Vasile Blaga. Cu toate acestea, în urma anunţurilor de candidatură de miercuri, Roberta Anastase este din nou în cărţi pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, au relatat sursele din PDL, care au completat că în noul context nu este exclusă nici candidatura Monicăi Macovei.

Surse din PDL citate marţi de gandul.info au arătat că în cursul zilei de luni, în cadrul unei întâlniri între Emil Boc şi Vasile Blaga, s-a stabilit că pentru funcţiile de conducere din partid, indiferent de care dintre cei doi va fi ales preşedinte, să fie candidaturi unice pentru fiecare funcţie de conducere.

Astfel, Vasile Blaga l-a propus pentru prim-vicepreşedinte pe Sorin Funzăverde şi pentru secretar general pe Cezar Preda, iar Emil Boc i-a propus pe Gheorghe Falcă şi Gheorghe Flutur pentru prim-vicepreşedinte, în timp ce pentru cea de-a treia funcţie de prim-vicepreşedinte nu a fost găsită o persoană agreată de ambele părţi.

Surse din PDL au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că pentru această funcţie de prim-vicepreşedinte va fi propusă o femeie, iar Emil Boc a propus candidatura Robertei Anastase, variantă care nu ar fi fost agreată.

O altă propunere din partea echipei lui Emil Boc ar fi Monica Macovei care, iniţial, ar fi candidat pentru o funcţie de vicepreşedinte, candidatură confirmată indirect de liderul PDL Elena Udrea, care a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că va susţine pentru această poziţie "un coleg din societatea civilă", precizând că ea va candida pentru una din funcţiile de vicepreşedinte.

Preşedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, miercuri, că şi-a înscris candidatura la Convenţia Naţională a PDL pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului în echipa lui Emil Boc, arătând că militează pentru unitate, pragmatism şi politici adevărate de dreapta.

După candidatura lui Flutur, Elena Udrea a anunţat că deşi i s-a propus să candideze la funcţia de prim-vicepreşedinte al formaţiunii, va susţine pentru acestă poziţie "un coleg din societatea civilă", precizând că va candida pentru una din funcţiile de vicepreşedinte.

La Convenţia Naţională a PDL care se va desfăşura în 14 mai vor candida pentru funcţia de preşedinte al partidului actualul preşedinte, premierul Emil Boc, secretarul general al partidului, Vasile Blaga şi deputatul Theodor Paleologu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici