EXIT POLL alegeri prezidenţiale 2019: Klaus Iohannis 64,8%, Viorica Dăncilă 35,2%

Exit poll-ul Curs-Avangarde, pentru ora 19.30, arată că în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, Klaus Iohannis a obţinut 64,8%, în timp ce Viorica Dăncilă a primit 35,2%.

27039 afișări
Imaginea articolului EXIT POLL alegeri prezidenţiale 2019: Klaus Iohannis 64,8%, Viorica Dăncilă 35,2%

Exit poll alegeri prezidenţiale 2019. Rezultatele, publicate de Mediafax.ro la ora 21.00

Potrivit unei simulări Curs Avangarde, la un calcul al voturilor din Diaspora, datele ar fi Klaus Iohannis- 67%, în timp ce Viorica Dăncilă- 33%.

Eşantionul pentru exit-poll este format din 400 de sectii de votare. Numărul de persoane intervievate este de peste 23.000. Ponderea refuzurilor de a răspunde la chestionar este de circa 18%.

Având în vedere ponderea refuzurilor, marja de eroare asumată este de +/-2,5%.

 

Eşantionul construit pentru exit poll nu a inclus secţii de votare din străinătate.

Exit poll alegeri prezidenţiale 2019. Rezultatele, publicate de Mediafax.ro la ora 21.00

Exit poll alegeri prezidenţiale 2019, turul 2. Rezultatele exit-poll-ului CURS-Avangarde vor fi publicate de www.mediafax.ro, duminică seară, la ora 21.00. După închiderea urnelor de votare, AEP va anunţa primele rezultate parţiale la alegerile prezidenţiale 2019, turul al doilea de scrutin.

Primele rezultate exit poll, realizate de institutele de sondare CURS- AVANGARDE, după votul de astăzi, din cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale 2019 vor fi publicate de Mediafax.

Agenţia Mediafax va prezenta, la ora 21.00, primele exit poll-uri după votul de astăzi, ce vor arăta cine este preşedintele în următorii 5 ani după cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale 2019.

Exit-poll-urile sunt realizate de institutele de sondare CURS şi AVANGARDE, cele care au realizat sondajele din primul tur al alegerilor prezidenţiale, dar şi la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. 

Tot după ora 21.00, Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) va anunţa primele rezultate parţiale la alegerile prezidenţiale 2019, turul al doilea de scrutin.

Un exit poll este un sondaj electoral efectuat la ieşirea de la vot a alegătorilor. Companiile care oferă aceste date sunt acreditate de Biroul Electoral Central. Pentru ambele tururi de scrutin ale alegeri prezidenţiale 2019, analizele exit poll sunt realizate de institutele de sondare CURS- AVANGARDE.

Rezultate alegeri prezidenţiale 2019, primul tur:

1. Klaus Iohannis - 37,82%
2. Viorica Dăncilă - 22,26%
3. Dan Barna - 15,02%

În primul tur al alegerilor prezidenţiale 2019 au fost 14 candidaţi validaţi: Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Dan Barna, Mircea Diaconu, Theodor Paleologu, Kelemen Hunor, Ramona Ioana Bruynssels, Cătălin Ivan, Alexandru Cumpănaşu, Viorel Cataramă, Bogdan Stanoevici, John Ion Banu, Ninel Peia şi Sebastian-Constantin Popescu.

Exit poll alegeri prezidenţiale 2019. Pe cine susţin candidaţii din primul tur

După primul tur, Dan Barna, Kelemen Hunor şi Theodor Paleologu au anunţat că îl susţin pe Klaus Iohannis în cel de-al doilea tur. Susţinerea pentru Viorica Dăncilă şi-a exprimat-o, public, doar Ninel Peia.

Mircea Diaconu, care a obţinut un scor bun în primul tur, a declarat că nu susţine pe nimeni în turul doi.

Casele de pariuri: Iohannis câştigă detaşat

Cu câteva zile înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale, casele de pariuri îl dădeau câştigător pe Klaus Iohannis, cu 65 - 70,5% vs Viorica Dăncilă 35 - 29,5%.

În diaspora, Iohannis câştigă, potrivit caselor de pariuri, cel mai probabil, cu 92% - 95%. Totodată, prezenţa la vot estimată era de 50% din totalul alegătorilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici