Explicaţia Ambasadei României pentru pauzele lungi şi cuvintele sacadate ale lui Ion Jinga în declaraţia de la CNN

Ambasada României în Marea Britanie precizează că problemele tehnice au determinat pauzele lungi şi cuvintele sacadate ale ambasadorului Ion Jinga în intervenţia de la CNN, pentru care echipa locală a postului şi-a cerut scuze.

4509 afișări
Imaginea articolului Explicaţia Ambasadei României pentru pauzele lungi şi cuvintele sacadate ale lui Ion Jinga în declaraţia de la CNN

Ion Jinga (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Ca urmare a comentariilor apărute în mass-media cu privire la intervenţia ambasadorului României în Marea Britanie, Ion Jinga, la o emisiune a postului TV CNN, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele preczări: În virtutea bunelor relaţii pe care ambasadorul Ion Jinga le-a dezvoltat cu mass-media britanică, televiziunea CNN i-a adresat acestuia o invitaţie de a comenta pe fondul recentului scandal privind comercializarea în Marea Britanie a unor produse etichetate greşit, care ar conţine carne de cal. În cadrul transmisiei au fost întâmpinate o serie de dificultăţi tehnice, în condiţiile în care jurnalista care a realizat interviul era la Hong Kong, iar ambasadorul Ion Jinga în studioul CNN din Londra (decalaj de câteva secunde în dialog, suprapunere de voci, ecou), ceea ce a generat pauzele lungi şi cuvintele sacadate". 

Conform sursei citate, la încheierea interviului, ambasadorul a semnalat echipei locale a CNN această situaţie, aceştia confirmând că nu este prima situaţie de acest tip şi cerându-şi scuze pentru problemă.

"Menţionăm că domnul ambasador Jinga este diplomat cu peste 20 de ani de experienţă, acordând în timpul mandatului său la Londra câteva zeci de interviuri presei britanice. Doar în ultimele două săptămâni a avut peste zece intervenţii, în apărarea drepturilor românilor la libera circulaţie şi a imaginii României în Marea Britanie", se mai arată în comunicatul remis agenţiei MEDIAFAX de Ambasada României în Marea Britanie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici