Explicaţia PSD: E clar de ce PNL doreşte anticipate. Vrea voturile românilor înainte ca facturile să explodeze

  • PSD explică motivul pentru care liberalii „vor cu disperare” organizarea de alegeri anticipate
  • Social-democraţii au scris o postare pe pagina de Facebook în legătură cu acest subiect
  • PNL are nevoie de „voturile românilor înainte ca facturile să explodeze”
1127 afișări
Imaginea articolului Explicaţia PSD: E clar de ce PNL doreşte anticipate. Vrea voturile românilor înainte ca facturile să explodeze

Explicaţia PSD: E clar de ce PNL doreşte anticipate. Vrea voturile românilor înainte ca facturile să explodeze

„Vă mai aduceţi aminte care a fost una dintre primele măsuri ale guvernului Orban? E simplu! Scutirea de taxe pentru bănci şi pentru coloşii care fac profituri uriaşe din energie, la pachet cu eliminarea din legislaţie a limitei de preţ pentru gazele vândute către populaţie, prin modificarea OUG114/2018. Practic, #PNL a dat liber companiilor să stabilească ce preţuri vor ele pentru gazul natural livrat populaţiei...dar de la 30 iunie 2020. Este clar de ce PNL vrea cu disperare #anticipate? Vrea voturile românilor înainte ca facturile să explodeze!”, se arată într-o postare pe pagina de socializare a PSD.

Totodată, este menţionat că alegerile anticipate înseamnă „austeritate”.

Referitor la acest subiect, Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că social-democraţii vor respinge ordonanţa de urgenţă privind anticipatele când va ajunge la vot în Camera Deputaţilor. Liderul interimar al PSD a mai spus că va fi depus un proiect de lege asumat de partid care va reglementa prevederile legate de Diaspora.

Senatorii au respins, miercuri, Ordonanţa de Urgenţă pentru organizarea alegerilor anticipate. Proiectul de respingere va ajunge la Camera Deputaţilor, care va avea rol de for decizional.

Ordonanţa de urgenţă care reglementează organizarea alegerilor anticipate pentru Camera Deputaţilor şi Senat a fost adoptată pe 4 februarie, fără avizele Consiliului Legislativ, şi a fost transmisă cu întârziere la Monitorul Oficial.

Principalele prevederi din OUG sunt posibilitatea de a vota oriunde în România, indiferent de adresa de domiciliu, trei zile de vot în Diaspora ca la alegerile prezideniale şi dublarea numărului de parlamentari din diaspora.

De asemenea, în cazul alegerilor parlamentare anticipate, data desfăşurării acestora se stabileşte cu cel puţin 50 de zile înaintea votării faţă de 90 de zile câte erau prevăzute în prezent.

Ordonanţa de urgenţă pentru alegerile anticipate, puternic contestată de PSD şi UDMR, a intrat în procedură accelerată în Parlament. Actul adoptat în 4 februarie, a fost publicat în Monitorul Oficial, după 10 zile de la adoptare în şedinţa de Guvern, pe 14 februarie, după ce mai întâi a ajuns la Senat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
psd,
pnl,
gaz,
energie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici