Fechet, aviz favorabil pentru Mediu: Pe termen lung, centralele de apartament vor dispărea

  • Pe termen lung, în România, în marile aglomerări urbane, vom avea din ce în ce mai puţine centrale termice individuale, spune ministrul desemnat al Mediului, Mircea Fechet.
  • El a primit aviz favorabil pentru a prelua funcţia de ministru al Mediului.
2653 afișări
Imaginea articolului Fechet, aviz favorabil pentru Mediu: Pe termen lung, centralele de apartament vor dispărea

„Există astăzi municipalităţi care deja interzic instalarea de centrale proprii în apartamente. Fără îndoială, centralele termine din blocuri poluează local. Aceste centrale termice, în lipsa unui sistem de evacuare până la acoperişul blocului, nu fac decât să bage noxe în apartamentul vecinilor”, spune Mircea Fechet.

El aminteşte că sistemele de încălzire centralizate generează mai puţină poluare în oraş.

„Încă nu am luat o decizie până la care aceste centrale de apartament vor dispărea, însă pe termen lung sunt convins că în România, în marile aglomerări urbane vom avea din ce în ce mai puţine astfel de centrale individuale”, încheie Fechet.

Mircea Fechet a primit aviz favorabil, cu 35 de voturi „pentru”, opt „împotrivă” şi două abţineri, în comisiile reunite ale Parlamentului pentru funcţia de ministru al mediului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici