Fenechiu, pe blog: Am votat cu speranţa că vom avea un preşedinte care să garanteze justiţie dreaptă

Fostul liberal Relu Fenechiu, încarcerat în Penitenciarul Iaşi, susţine, pe blogul personal, că a votat pentru un preşedinte care să garanteze o justiţie dreaptă, apreciind că ”România nu trebuie să mai fie prizoniera unor decizii absurde”.

142 afișări
Imaginea articolului Fenechiu, pe blog: Am votat cu speranţa că vom avea un preşedinte care să garanteze justiţie dreaptă

Relu Fenechiu (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Relu Fenechiu scrie, într-o postare pe blogul personal, că are speranţa că, începând de luni dimineaţă, România va păşi pe un drum nou, el spunând că a votat ”pentru dreptate, pentru ca România să nu mai fie prizoniera unor decizii absurde, a unor ambiţii criminale şi a unor interese meschine”.

”Am votat pentru adevăr şi curaj. Am speranţa că, începând de luni dimineaţa, România va păşi pe un drum nou. Chiar dacă unii dintre noi am plătit şi plătim din greu acest preţ, pentru tinerii de astăzi şi pentru milioanele de români care vor «o ţară ca afară», cred că merită să lupţi, întotdeauna, cu orice preţ. Fără libertate, dreptate şi drepturi civile, o naţiune nu poate progresa. Poate supravieţui, dar nu va evolua niciodată”, susţine Fenechiu.

El adaugă că are speranţa că în România, începând de luni, ”cineva va începe să judece corect şi drept faptele, lucrurile şi nu oamenii”.

”Am speranţa că în faţa legii toţi vom fi egali şi nu vom fi etichetaţi după opţiunile politice sau de altă natură. Că, în sfârşit, vom deveni o ţară normală. Am votat cu speranţa că vom avea un preşedinte care să ne garanteze o justiţie dreaptă. Degeaba avem justiţie independentă dacă nu e dreaptă. Vreau ca românii să îşi găsească dreptatea în justiţia din România, să nu mai fie nevoiţi să apeleze la instituţiile europene”, mai arată Relu Fenechiu.

Fostul liberal aminteşte că în urmă cu câţiva ani a fost construită cea mai mare alianţă politică (USL), dar că ”acele idealuri nu au fost duse la bun sfârşit”.

”Idealurile pluteau pur şi simplu în sufletele noastre. Acele idealuri nu le-am dus la bun sfârşit. Iar ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni îşi are consecinţele aici. Consider că aceasta este cea mai mare lecţie de viaţă politică de după 1989. Orice promisiune neîndeplinită pentru oameni, va fi plătită scump. Sper din tot sufletul ca, aşa cum am visat mereu, această ţară să-şi revină din trauma trecutului, din chinul prezentului şi să ne aducem copiii, părinţii şi prietenii, cu gândul sau cu locul, în sfârşit, acasă”, mai scrie Relu Fenechiu.

La sfârşitul lunii ianuarie, Relu Fenechiu a fost condamnat definitiv de către instanţa supremă la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Transformatorul", fiind încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi. La aceeaşi pedeapsă a fost condamnat şi fratele fostului ministru al Transporturilor, Lucian Fenechiu.

Deputatul Relu Fenechiu a fost preşedintele PNL Iaşi din 2004, din 2008 a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PNL la nivel central, iar după decizia instanţei a demisionat din PNL.

De asemenea, Fenechiu a fost ministru al Transporturilor timp de şapte luni, până în iulie 2013, când s-a retras din această funcţie ca urmare a condamnării în primă instanţă în dosarul "Transformatorul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici