Filiale judeţene UDMR, mandatate să facă alegeri în 15-16 organizaţii locale

Preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că în Consiliul Permanent al Uniunii s-a luat decizia mandatării organizaţiilor judeţene ale UDMR să facă alegeri în cele 15-16 organizaţii locale în care s-au obţinut rezultate slabe în alegerile locale.

38 afișări
Imaginea articolului Filiale judeţene UDMR, mandatate să facă alegeri în 15-16 organizaţii locale

Filiale judeţene UDMR, mandatate să facă alegeri în 15-16 organizaţii locale (Imagine: Mediafax Foto)

Să facă alegeri în acele organizaţii locale unde noi am pierdut alegerile, în sensul că am pierdut primăria sau am pierdut majoritatea în consiliile locale. Alte sancţiuni nu există, nu trebuie date alte sancţiuni, dar acolo unde am pierdut alegerile trebuie să facem ceva, trebuie să facem corecţiile necesare, că mâine-poimâine sunt alegerile parlamentare şi dacă nu facem corecţiile necesare şi dacă oamenii nu înţeleg că nu comunitatea este pentru ei, ci ei sunt pentru comunitate şi n-au obţinut rezultate, atunci vom persista în greşeli în continuare şi asta înseamnă că rezultatele din toamnă în acele localităţi vor fi la fel de proaste”, a afirmat Kelemen Hunor.

El a adăugat că pe lista organizaţiilor vizate de aceste măsuri sunt un număr de 15 sau 16, apreciind că toate sunt importante, dar cele mai mari sunt organizaţiile UDMR din Târgu Secuiesc, Gheorgheni, Târgu-Mureş şi Băile Tuşnad, restul fiind localităţi mai mici, din mediul rural.

Întrebat despre disputele legate de pierderea majorităţii UDMR în Consiliul Local din Târgu-Mureş, Kelemen a afirmat că nu vrea să dea un verdict, dar s-a constatat că lista pentru Consiliul Local a primit mai puţine voturi decât candidatul uniunii pentru funcţia de primar.

“Eu aştept de la organizaţia judeţeană iniţiativa de a face o analiză şi de la organizaţia locală autocritică şi alegeri. Asta nu înseamnă că actualul preşedinte (David Csaba - n,r,) nu va fi reales în funcţie, deci eu nu vreau să spun că cel care e în funcţie nu mai trebuie să fie în funcţie. Dar eu vreau o analiză serioasă şi vreau să organizăm alegeri acolo unde aceste rezultate au fost mai proaste decât aşteptările şi decât trebuiau să fie”, a conchis Kelemen Hunor.

Preşedinţii mai multor circumscripţii electorale din UDMR Târgu-Mureş semnaseră o scrisoare adresată conducerii UDMR, în care îl acuzau pe fostul candidat al uniunii la Primăria municipiului, Laszlo Borbely , că ar fi vinovat de rezultatele obţinute la alegeri, mai ales de pierderea majorităţii în Consiliul Local.

În replică, fostul candidat la fotoliul de primar al municipiului, Laszlo Borbely, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că semnatarii scrisorii în care este acuzat de rezultatele slabe obţinute de uniune au "o atitudine caraghioasă şi iresponsabilă" şi că filiala locală are nevoie de o reformă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici